П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 01.11.2019 година

 

Хасковският административен съд …………………… в публично съдебно заседание на първи ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова ..……….....…………………………...

сложи за разглеждане адм.дело № 371 по описа за 2019 година ……..........……..…...

и прокурора ………………………………………............…..……………….………………

докладвано от Председателя ……………......………....…...……....………..……...………

На именното повикване в 10.15 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА К.П.Д., уведомена от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител, не се явява, представлява се от адв. Ф., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ, уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител, не се явява, представлява се от гл. юрк. Д., надлежно упълномощена по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Р.С.К., уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява.

Съдът докладва постъпила по електронната поща на съда молба с вх. №6698/30.10.2019 г. от вещото лице инж. Р.К., в която сочи, че е представил по делото съдебно-техническата експертиза, която поддържа, но поради пътуване в чужбина няма възможност да се яви в днешно съдебно заседание за представяне на съдебно-техническата експертиза по делото. Към молбата вещото лице прилага бордна карта, от която е видно, че същият на дата 31.10.2019 г. пътува по дестинация С. – Л. с авиокомпания „Р.“. С цел да не стане причина за отлагане на делото прилага списък само с ангажиментите му по съдебни дела.

АДВ. Ф.: Да се даде ход на делото.

ГЛ. ЮРК. Д.: Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

АДВ. Ф.: Госпожо съдия, към настоящия момент нямам доказателствени искания. Моите доказателствени искания ще бъдат направени след изслушване на вещото лице. Във връзка с постъпилата по делото молба от вещото лице, предоставям на съда да прецени дали следва да му бъде дадена последна възможност.

ГЛ. ЮРК. Д.: Нямаме доказателствени искания на този етап от производството. Относно изслушването на вещото лице, предоставям на преценката на съда.

Съдът като взе предвид, че на този етап от производството страните не правят искания за събиране на нови доказателства и с оглед, постъпилата молба от вещото лице инж. Р.К., намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, за изслушване и приемане на заключението по назначената съдебно-техническа експертиза. В тази връзка съдът намира за необходимо да укаже на вещото лице, че при неявяването му в следващо съдебно заседание на основание чл.86 от ГПК във връзка с чл.91 от ГПК на същият ще му бъде наложена глоба. Допуснатата експертиза ще бъде възложена на друго вещо лице, а сумата за изготвената такава, определена с представената по делото справка-декларация няма да му бъде изплатена.

Водим, от което съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

УКАЗАВА на вещото лице инж. Р.С.К., че при неявяване в следващо съдебно заседание на основание чл.86 от ГПК във връзка с чл.91 от ГПК ще му бъде наложена глоба. Допуснатата експертиза ще бъде възложена на друго вещо лице, а сумата по представената с експертизата Справка-декларация по чл.23, ал.2 и чл.24, ал.2 от Наредба №2 от 2015 г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, няма да му бъде изплатена.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.11.2019 г. от 13.00 часа, за която дата страните-уведомени от съдебно заседание чрез процесуалните си представители. Да се уведоми вещото лице.

Заседанието приключи в 10.21 часа.

            Протоколът се изготви на 01.11.2019 година.

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: