П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 05.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на пети ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                               

                       

При участието на секретаря Мария Койнова……..…………..……………..……..…..

и  прокурора …………………………………..……………….…………….………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1038 по описа за 2019 година …………….….….. 

докладвано от съдия Росица Чиркалева….…....…...……….……...…………………..

на именното повикване в 10.40 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ И.П.С., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуален представител,  се явява  лично и с адв. Д.А., надлежно упълномощен да го представлява, с пълномощно по делото.

                        ОТВЕТНИКЪТ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА ОБЩИНА ХАРМАНЛИ, редовно призован за днешното съдебно заседание не се явява и не изпраща представител.

                        ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ П.И.Ж., Г.П.С. и С.Х.С., редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от адв. В. О., надлежно упълномощена да представлява страните пред всички инстанции, с пълномощно представено в днешното съдебно заседание.

                        Становище по хода на делото:

                        Адв. А. – Госпожо съдия, с оглед постъпилата по делото частна жалба против Определение от 10.10.2019г. за частично прекратяване на делото, считам, че ход на делото не следва да се дава, а делото да се спре или да се насрочи след произнасяне на ВАС по частната жалба.

                        Адв. О. – Не възразявам. Считам, че производството следва да бъде спряно до произнасянето на ВАС по жалбата, тъй като е налице преюдициален въпрос.

                        С оглед становището на страните и предвид обстоятелството, че  е постъпила частна жалба срещу Определение на съда от 10.10.2019г., с което е оставена без разглеждане, като недопустима жалбата в частта ѝ по отношение на Писмо №РС – ХМ – 102-00-291/07.08.2019г. на ВрИД Началник на РДНДС обективиращо отказ на същия да изпълни Решение №919/10.12.2018г. по АД №878/2018г. по описа на АдмС – Хасково и доколкото обжалваемостта на посоченият акт пред Административен съд е от съществено значение, относно допустимостта на направеното в настоящото производство оспорване в останалата му част, съдът намира искането за спиране за основателно. Водим от което, и на основание чл.229, т.4 от ГПК, във вр. с чл.144 от АПК съдът

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        На основание чл.229, т.4 от ГПК, във вр. с чл.144 от АПК - СПИРА производството по административно дело №1038/2019г по описа на АдмС - Хасково, до произнасяне на ВАС по частна жалба вх.№6529/23.10.2019г.

                        Определението за спиране подлежи на обжалване в 7-дневен срок от получаване на съобщението за неявилата се страна, пред ВАС.

                        Делото да се докладва за ново насрочване след връщането му от ВАС.

                        Заседанието приключи в 10.48 часа.

                        Протоколът се изготви на 05.11.2019 година.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: