П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 06.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на шести ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                         Членове:  ПЕНКА КОСТОВА

         РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова … ..……….....……………….….……..…

и прокурора Е. ИВАНОВА……..………....……...………….……...…….……..…………..

сложи за разглеждане Адм.дело № 978 по описа за 2019 година  ................…......……..

докладвано от чл. съдия П. Костова …….…………………..…..…………..……...……..

На именното повикване в 11.08 часа се явиха:

 

 

ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА Прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Елеонора ИВАНОВА.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ПРОТЕСТА Общински съвет – Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не изпраща представител.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И:     

            ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът докладва  постъпил Протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково, срещу разпоредбите на чл.49, ал.1, ал.2, ал.3 и ал.4, чл.50, т.1, т.2, т.3, т.4 и т.5 и чл.69 от Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Хасково.

            ПРОКУРОРЪТ – Поддържам протеста. Моля да се приемат представените с него писмени доказателства.  Нямаме други доказателствени искания.

Съдът по доказателствата

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото, приложените към протеста, а именно: Докладна записка от Кмет на Община Хасково до Общински съвет Хасково, относно приемане на  Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Хасково; Проект на Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Хасково; Протокол №42 от заседание на общинския съвет проведено на 27.02.2015г.; Актуална Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Хасково; Препис-извлечение от Протокол №42 от заседание на общинския съвет проведено на 27.02.2015г., ведно с Решение№769; Разпечатка от официалния сайт на Община Хасково за 12.02.2015г. относно Докладна записка за предстоящото заседание на Общински съвет Хасково на 27.02.2015г.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания.

Като взе предвид, че не се правят други доказателствени искания, съдът намери делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни съдии, поддържам Протеста на прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково по изложените в него съображения и моля да постановите решение, с което да отмените оспорените разпоредби на чл.49, ал.1, ал.2, ал.3 и ал.4, чл.50, т.1, т.2, т.3, т.4 и т.5 и чл.69 от Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Хасково.

 Моля да ни бъдат присъдени направените разноски.

            Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

            Заседанието приключи в 11.09 часа.

Протоколът се изготви на 06.11.2019 година.

 

 

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                

 

 

Секретар: