П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 07.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на седми ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:      ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                              Членове:       

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора Антон СТОЯНОВ

сложи за разглеждане иск.адм.дело №  798 по описа за 2019 година    

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА 

На именното повикване в 11.12 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ Я.В.Н., редовно уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв.Т.В., надлежно упълномощена, с представено по делото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ по иска ОД на МВР – Хасково, редовно уведомени от предходното съдебно заседание, не изпращат представител.

От същия е постъпило писмо под вх.№ 6887/07.11.2019 г., ведно с приложена молба от страна на процесуалния му представител юрк.С.Т.С., с която последният моли насроченото за днешна дата и час на съдебно заседание по делото да бъде отложено, предвид служебната му ангажираност по граждански дела, насрочени за разглеждане от РС-Димитровград за същата дата, с начален час 09.30 часа. В подкрепа на което представя и справка на РС-Димитровград, за насрочени дела за периода от 04.11.2019 г. до 12.11.2019 г., от която е видно, че ОД на МВР Хасково е ответник по седем броя гр.дела по описа на съда, всички насрочени за дата 07.11.2019 г. от 9.30 часа.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – Хасково, редовно уведомени от предходното съдебно заседание, се явява прокурор Антон СТОЯНОВ.

СВИДЕТЕЛЯТ Г.А.Г., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К.А.Н., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично.

АДВ.В. – Служебната ангажираност на юрисконсулта на едно юридическо лице принципно не е основание за отлагане на делото, но с оглед колегиалността, и обстоятелството, че днес ще се разпитва вещото лице, моля да не давате ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – С оглед даване възможност на ответника да упражни правата си в настоящото производство, доколкото са посочени и някакви обективни причини за невъзможността му да се яви в днешното съдебно заседание, считам, че следва да се отложи делото за друга дата на разглеждане.

Съдът намира, че доколкото към писмо с вх.№ 6887/07.11.2019 г. от ответника, ведно с приложената молба от страна на процесуалния му представител, надлежно упълномощен с пълномощно за процесуално представителство по делото, са представени писмени доказателства, които удостоверяват в достатъчна степен служебната му ангажираност по насрочените на днешна дата и по-ранен час на разглеждане пред Районен съд – Димитровград, седем на брой гр.дела по описа на съда, с ответник ОД на МВР Хасково, са налице основания за отлагане на днешното съдебно заседание за друга дата и час на разглеждане.

На ответника следва да бъде указано, на основание чл.139, ал.2 от АПК, че при повторно искане за отлагане на делото на същото основание, съдът би могъл, с оглед на всички обстоятелства да прецени, че е налице злоупотреба с право и искането да не бъде уважавано, а също следва да се задължи процесуалния му представител гл.юрисконсулт С. Т.С., в срок най-късно до датата на следващото съдебно заседание, да представи по делото надлежни писмени доказателства, удостоверяващи явяването му по сочените в молбата дела пред РС - Димитровград, с предупреждение, че при непредставянето на такива ще му бъде наложена глоба за това, че става причина за неоснователно отлагане на делото.

Водим от изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

УКАЗВА на ответника ОД на МВР Хасково, че последващо искане за отлагане на делото на същото основание, а именно служебна ангажираност на процесуалния представител, би могло да се преценява като злоупотреба с право и да не бъде уважавано.

ЗАДЪЛЖАВА гл.юрисконсулт С.Т.С., в качеството му на процесуален представител на ответника по иска, в срок най-късно до датата на следващото съдебно заседание да представи надлежни писмени доказателства, удостоверяващи явяването му по сочените в молбата дела пред РС - Димитровград, поради които не се явява в днешното съдебно заседание, като го ПРЕДУПРЕЖДАВА, че при непредставянето на такива ще му бъде наложена глоба за това, че става причина за неоснователно отлагане на делото.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 23.01.2020 година от 10.30 часа, за която дата страните и вещото лице, да се считат редовно уведомени. За следващото съдебно заседание да се призове свидетеля Г.А.Г., на посочения по делото адрес за призоваване.

Заседанието приключи в 11.14 часа.

Протоколът се изготви на 07.11.2019 година.

                                                     

 

 

     

СЪДИЯ:

 

 

 

  

Секретар: