П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 08.11.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на осми ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане адм. дело № 806 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „С. Автотранспорт"АД, редовно призовани, изпращат представител адв.Н. К., редовно упълномощен с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

Окръжна прокуратура – Хасково, призована съгласно разпореждане от 02.09.2019 г., изпращат представител прокурор Пазаитова.

ОТВЕТНИКЪТ Общински съвет - С., редовно призовани, се представлява от юрк.Д., редовно упълномощен с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ПРОКУРОРЪТ – Не сме конституирани по настоящото производство. Желаем да бъдем конституирани по образуваното адм. дело №806/2019 г., след като е присъединено адм. дело №919/2019 г. по описа на АдмС – Хасково.

Юрк.Д. – Не съм получил препис от протеста на Окръжна прокуратура – Хасково по адм. дело №919/2019 г. по описа на АдмС – Хасково и желая да се възползвам от правото си на отговор в 14-дневен срок.

Съдът намира, че с оглед присъединяването на адм. дело №919/2019 г. по описа на АдмС – Хасково към настоящото производство с разпореждане на съда от 29.08.2019 г., до настоящия момент Окръжна прокуратура – Хасково, които са редовно призовани за днешното съдебно заседание, не са изрично конституирани със съответно разпореждане на съда. Наред с това по отношение на същото присъединяване съдът установи, че делото е прекратено преди да бъде уведомена ответната страна по него, а именно Общински съвет – С., по отношение на така депозирания протест, както и не е даден 14-дневен срок на ответната страна Общински съвет – С., съобразно разпоредбата на чл.163, ал.2 от АПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

КОНСТИТУИРА в настоящото производство като страна Окръжна прокуратура – Хасково.

Връчва в съдебно заседание копие от протеста на Окръжна прокуратура – Хасково на представителя на Общински съвет – С..

ПРОКУРОРЪТ – С оглед нередовното уведомяване на Общински съвет – С. считам, че не следва да се дава ход на делото в днешното съдебно заседание.

 

Адв.К. – С оглед изявлението на колегата, да не се дава ход на делото в днешното съдебно заседание.

Юрк.Д. – Да не се дава ход на делото. Желая да взема становище по протеста от Окръжна прокуратура - Хасково в 14-дневния срок. Според мен има още една заинтересована страна, която не е конституирана по настоящото дело, а именно „Б.“ ЕООД с ЕИК ***, седалище и адрес на управление гр.С., ул. „С. “ №*. Съгласно чл.153, ал.1 от АПК страните по делото са оспорващият, органът, издал административния акт, както и всички заинтересовани лица. В случая заинтересована страна е „Б.“ ЕООД и следва също да бъде конституирана като заинтересована страна. Същото дружество е наемател на Автогара „Б.“, гр.С. и съгласно обжалваното решение №1200/26.06.2019 г. на Общински съвет – С., Автогара „Б.“ е определена за начална, междинна и крайна спирка. В това виждам интереса, който прави страната заинтересована такава и трябва да бъде конституирана в настоящото производство.

ПРОКУРОРЪТ – По направеното искане за конституиране на заинтересована страна предоставям на съда.

Адв.К. – Решението засяга „Б.“ ЕООД, имат интерес.

С оглед становищата на страните съдът намира, че не следва да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, а следва да бъде уважено искането на ответната страна и като заинтересована страна в настоящото производство следва да бъде конституирано ЕООД „Б.“, ЕИК ***, седалище гр.С.. Правният интерес от конституиране на заинтересованото лице съдът намира, че произтича от така постановеното решение от 26.06.2019 г., с което се установява, че именно дружеството е наемател на автогарата, която е определена като начална, междинна и крайна спирка по маршрута. Мотивиран така, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответната страна в 14-дневен срок от днес да вземе становище по протеста на Окръжна прокуратура – Хасково.

КОНСТИТУИРА като заинтересована страна в настоящото производство ЕООД „Б.“, ЕИК ***, седалище гр.С..

Да се извърши служебна справка в Търговски регистър относно ЕООД „Б.“ с ЕИК ***, като същото бъде призовано на установения в справката актуален адрес.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА  същото за 06.12.2019 г. от 10:30 часа, за която дата явилите се страни да се считат редовно уведомени от днес.

Заседанието приключи в 10:09 часа.

Протоколът се изготви на 08.11.2019 г.

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: