П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 12.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на дванадесети ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………...…..

и прокурора  …………….……………………..…..……………….………………..………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 920 по описа за 2019 година ………………….…..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……............…….

на именното повикване в 11.25 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ФЛОУР КРАФТ“ ООД, редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез упълномощения по делото процесуален представител, не се явява. В съдебно заседание се представлява от адв. Ф., с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив, към ГД “ФК“ при ЦУ на НАП, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрк. К., с пълномощно по делото.

Свидетеля Ю.П. не се явява.

Адв. Ф. – Да се даде ход на делото.

Юрк. К. – Считам,че няма пречка за даване ход на делото.

 Съдът намира, че  не са налице пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва: Делото е отложено за разпит на свидетеля Юлияна П. при режим на довеждане.

Адв. Ф. – Госпожо Председател, моля допуснатия свидетел при режим на довеждане да бъде заличен и не желаем това доказателство да бъде събирано.

Юрк. К. – Не възразявам.

С оглед направеното искане да бъде заличен свидетеля, съдът намира, че същото следва да бъде уважено, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

Заличава от списъка за призоваване свидетеля Ю.  П.П..

Юрк. К. – С оглед изисканите в предходно заседание доказателства, представям и моля да приемете НП №463841- F494399/17.09.2019г., както и Заповед за отмяна на запечатване №ФК-ЗОЗ-29/09.10.2019г. поради платена санкция това се явява като отмяна на ПАМ.

Адв. Ф. – Моят доверител е заплатил санкцията наложена със заповедта, поискал е с молба да бъде приложено Платежно нареждане за заплащане, поради което е прекратено принудителната административна мярка, възползвал се е от възможността на чл.187, ал.4 от ЗДДС.

Да се приемат към доказателствата представените от ответната страна документи.

Представям Молба подписана от моя доверител, с копие за ответната страна, с която по желание на моя доверител оттеглям подадената жалба и моля производството да бъде прекратено, както и за евентуално претендираните разноски – моля да съобразите с изложеното в молбата.

Юрк. К. –  Предвид обстоятелството, че е направено доброволно плащане на санкцията по НП и съответно е издадена Заповед за отмяна на ПАМ, считам, че е отпаднал правния интерес за жалбоподателя и производството следва да бъде прекратено. Считам обаче, че същия дължи заплащане на извършените разноски. Представям и моля да приемете списък на направените от нас разноски, които в случая са юрисконсултско възнаграждение в минимален размер.

Съдът, като взе предвид становището на страните намира, че следва да приеме като доказателства по делото представените от ответната страна в днешното съдебно заседание НП и Заповед за отмяна на запечатване, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото, представените от ответната страна писмени такива, във вид на заверен препис, а именно: НП №463841- F494399/17.09.2019г. и Заповед за отмяна на запечатване №ФК-ЗОЗ-29/09.10.2019г.

Предвид депозираната в днешното съдебно заседание Молба, подписана от управителя на дружеството жалбоподател за оттегляне на жалбата, съдът намира, че направеното оттегляне е валидно и десезира съда по отношение на подадената жалба, предвид което на основание чл.159, т.8 от АПК производството следва да бъде прекратено. Доколкото същото се прекратява по инициатива на оспорващата страна,  съобразно разпоредбата на чл.143, ал.4 от АПК ответната страна има право на разноски и предвид своевременно направеното искане за присъждане на такива, съобразно представен списък съдът намира, че същите следва да бъдат присъдени в минимален размер, определен на основание чл.24 от Наредба за заплащане на правната помощ, а именно - в размер на 150 лева.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

На основание чл.159, т.8 от АПК, във връзка с чл.155, ал.1 от АПК ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №920/2019г. по описа на АдмС – Хасково.

ОСЪЖДА „ФЛОУР КРАФТ“ ООД да заплати на ТД на НАП - Пловдив направените по делото разноски в размер на 150 лева, представляващи юрисконсултско възнаграждение.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС, в 7-дневен срок от днес.

Заседанието приключи в 11.40 часа.

Протоколът се изготви на 12.11.2019 г.

                                                                                                 

 

СЪДИЯ:

        

 

Секретар: