П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 12.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на дванадесети ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………...…..

и прокурора Елеонора Иванова ………………..…..……………….………………..…… 

сложи за разглеждане исково адм. дело № 1093 по описа за 2019 година ………..…..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……............…….

на именното повикване в 11.10 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ А.М.А., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ по исковата молба ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, не изпраща представител.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ХАСКОВО се явява Елеонора ИВАНОВА, прокурор при ОП – Хасково.

По хода на делото:

А.М.А. – Госпожо Председател, да не се дава ход на делото, поради което съм Ви уведомила с молба вх.№6796/04.11.2019г. и съм описала всички обстоятелства причината за недаването ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, предвид което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се исковата молба на А.М.А., с цена на иска 20 000 лева за причинени неимуществени вреди, с правно основание чл.1, ал.1 от ЗОДОВ, настъпили в следствие незаконосъобразен административен акт – Заповед № Н-174/02.07.2019г. на Кмет на Община Хасково

Докладва и приложените към исковата молба документи, представени във вид на заверен препис.

Докладва писмо вх.№6860/06.11.2019г. от Община Хасково, представляващо отговор по исковата молба.

Докладва служебно извършена от съда справка по АД №782/2019г.

Докладва Молба вх.№6796/04.11.2019г. от ищцата, в която се прави искане да се изчака решението на ВАС по жалба срещу постановено Решение по АД №782/2019г. по описа на АдмС – Хасково.

А.М.А. – Поддържам исковата си молба. Да се приемат представените с нея доказателства, включително и последната ми молба.

ПРОКУРОРЪТ – Становище по иска ще взема по същество. Да се приемат представените с исковата молба доказателства.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото представените писмени такива, във вид на заверен препис, приложени към исковата молба, както и служебно извършената от съда справка от деловодната система на съда по отношение на АД №782/2019г.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото, приложените към исковата молба писмени такива, във вид на заверен препис, находящи се от л.4 до л.21 вкл. по делото и приложени към исковата молба, както и служебно извършената от съда справка от деловодната система на съда по отношение на АД №782/2019г. по описа на АдмС – Хасково.

А.М.А. – С молбата от 04.11.2019г. искам да се отложи делото за друга дата за да се изчака решението на ВАС по моята жалба по АД№782/2019г., което доколкото преди малко разпитах още не е изпратено във ВАС.

Аз мисля, че съм представила достатъчно доказателства и няма да представям други.

На основание чл.171, ал.4 от АПК, съдът УКАЗВА на ищцата, че носи доказателствената тежест по отношение на фактите и обстоятелствата изложени в исковата молба, въз основа на които черпи за себе си благоприятни правни последици.

А.М.А. – Аз не знам какви доказателства трябва да прилагам, освен тези. Не желая адвокат. Аз останах разочарована от действията на съдебния акт, като по време на съдебното заседание си направих устната си защита, исканета ми, което се отклонява всички искания и затова нямам доверие на адвокат. Аз госпожо Председател не искам служебен адвокат, защото аз съм патила от служебен адвокат. Но допълнително мога да представя, първо ще се интересувам какви доказателства трябва.

 Моля да ми бъде дадена възможност да направя доказателствени искания за следващото съдебно заседание. Моля да се изчака решението на ВАС и делото да се отложи за друга дата.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам искания за събиране на доказателства.

Съдът намира, че с оглед дадените указания за разпределение на доказателствената тежест, на ищцата следва да ѝ се даде възможност да формулира доказателствени искания  до следващото съдебно заседание, във връзка с предявения иск. Намира за служебно необходимо да се изиска справка от ВАС, от която да е видно налице ли е образувано производство пред ВАС по жалба на А.М.А. срещу Решение №700/24.10.2019г. по АД №782/2019г. по описа на АдмС – Хасково и на какъв етап се намира производството. Поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА възможност на ищцата да формулира доказателствени искания във връзка с предявения иск,  до следващото съдебно заседание.

                        ДА СЕ ИЗИСКА справка от ВАС, от която да е видно налице ли е образувано производство пред ВАС по жалба на А.М.А., срещу Решение №700/24.10.2019г. по АД №782/2019г. по описа на АдмС – Хасково и на какъв етап се намира производството.

                        За събиране на доказателства ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.01.2020г. от 09.30 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 11.24 часа.

Протоколът се изготви на 12.11.2019 г.

                                                                                                 

 

СЪДИЯ:

        

 

Секретар: