П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 15.11.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на петнадесети ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1124 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р., редовно призован, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция Социално подпомагане - Хасково, редовно призован, се представлява от юрк.Г., редовно упълномощена, с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

Съдът докладва постъпил на 28.10.2019 г. отговор от ответната страна, излагат съображения по същество.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – Да се даде ход на делото.

Юрк.Г. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуални пречки и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – Поддържам тезата, изложена в жалбата. Да се приеме представената преписка. Водя съседа си Т. П. М., когото моля да допуснете до разпит като свидетел в днешното съдебно заседание. Той ще удостовери, че аз живея сам. Аз имам брак с чужденка, която от 20 години не е в България, на която й е отнето даже временното пребиваване в Република България, никой не я знае къде е, в Америка ли е, в Австралия ли е … Аз от 4-5 години живея в майчиния си апартамент, свидетелят е съсед до мен.

Юрк.Г. – Оспорваме жалбата. Считам, че оспорената заповед е законосъобразна. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи. Дирекция „Социално подпомагане“ не оспорва факта, че на г-жа Р. й е отнет статутът за пребиваване, че не е в България, но твърдим, че г-н Р. все още има брак с г-жа Р. и тази връзка не е прекъсната. Според нас няма нужда от разпитване на този свидетел за да се удостовери, че г-н Р. не живее със съпругата си.  

Съдът намира, че по делото следва да бъде приложена така постъпилата административна преписка, като бъдат приети като писмени доказателства всички съдържащи се в нея документи, както и допълнително представените от административния орган. Следва да бъде допуснат до разпит в днешното съдебно заседание в качеството на свидетел Т. П. М.. С оглед на изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№6045/02.10.2019 г.

ПРИЕМА като писмени доказателства: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№6045/02.10.2019 г. – от лист 8 до лист 16 по делото; решение №26-РД06-0028/09.09.2019 г. на директор на РДСП – Хасково; известие за доставяне с баркод ИД PS 6300 010HFA X.

ДОПУСКА ДО РАЗПИТ в качеството на свидетел в днешното съдебно заседание Т. П. М..

Пристъпи се към снемане самоличността и разпит на свидетеля.

Свидетелят Т. П. М. се въведе в съдебната зала.

СВИДЕТЕЛЯТ Т. П. М. – (снета самоличност) Предупреден за отговорността по чл.290 от НК.

СВИДЕТЕЛЯТ Т. П. М. – С жалбоподателя сме съседи. Може би повече от 4 години той  живее сам в апартамента, намиращ се на ул. „Г.“ №*, вх.*. Сам живее, не зная дали е женен, разведен … Нямам информация дали жалбоподателят е поддържал връзка със съпругата си.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. –  – Нямам други въпроси към свидетеля.

Юрк.Г. – Нямам други въпроси към свидетеля.

Свидетелят Т. П. М. се освободи от съдебната зала.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Юрк.Г. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Т.Р. – По този казус се явявам вече 9-10  пъти. Можеше служебно да се вземе от емигрантската служба информация, че на тази жена й е отнето пребиваването в България. Нямам никаква връзка с нея. Просто имам само брак. Аз не съм я виждал 20 години, понеже съм във фактическа раздяла, нямам никакъв контакт с тази жена. Това е същността на въпроса, но по този повод ми се отказва социалното подпомагане. С ТЕЛК съм, с 223 лв. пенсия.

Юрк.Г. – Моля да приемете становището, изразено в отговора на жалбата.

Съдът ще постанови решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:27 часа.

Протоколът се изготви на 15.11.2019 г.

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: