П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 15.11.2019 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на петнадесети ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 661 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 11:15 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Л.Д.К., редовно уведомена за днешното съдебно заседание, не се явява. За нея се явява адв. Т.В., редовно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, редовно уведомени за днешното съдебно заседание, се представляват от главен юрисконсулт И., редовно упълномощена по делото, с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

Съдът докладва:

В изпълнение разпореждането на съда от предходното съдебно заседание от Община Хасково е постъпил препис-извлечение от протокол от заседание, проведено на 25.07.2018 г. на Постоянната комисия по обществен ред и законност, която се е произнесла по жалба, свързана с наличие на конфликт на интереси, касаеща конкурсна процедура „Възлагане на управлението на „ДКЦ 1- Хасково“ ЕООД - Хасково.  

В изпълнение разпореждането на съда от предходното съдебно заседание от  Председателя на Общински съвет – Хасково е постъпил Протокол № 37 от заседание на Общински съвет – Хасково, проведено заседание на 27.07.2018 г., както и Решение № 727/27.07.2018 г. на Общински съвет – Хасково. Към решението е приложено и обсъжданото възражение с рег. индекс 94-Ф-783-4/05.07.2018 г.

Постъпило е и изисканото адм. дело № 693/2018 г. на АдмС – Хасково.

Адв. В. – Да се даде ход на делото.

Гл.юрк. И. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. В. – Да се приложи постъпилото адм. дело № 693/2018 г. на АдмС – Хасково, както и изпратените протоколи от Община Хасково и от Общински съвет – Хасково.

Гл.юрк. И. – Считам, че представените за днешното съдебно заседание доказателства са неотносими към настоящия спор, поради което считам, че същите не следва да бъдат приети. Нещо повече, представеният протокол от 25.07.2018 г. на Постоянната комисия по обществен ред и законност е приложен по административната преписка, представен е лично от г-жа К. по време на изслушването ѝ, същият касае решение на тази постоянна комисия, която е некомпетентна да се произнесе по въпроса за наличието и липсата на конфликт на интереси. Нещо повече - тя е превишила правомощията си, вместо да изпрати сигнала директно в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. В този смисъл считам, че не следва да бъдат приети тези доказателства.  

Съдът намира, че следва по делото да бъдат приети така постъпилите доказателства за днешното съдебно заседание, като тяхната съотносимост ще бъдат обсъдени от съда по същество, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по настоящото делото адм. дело № 693/2018 г. на АдмС – Хасково.

ПРИЕМА като доказателства по делото: препис-извлечение от протокол от заседание на Постоянната комисия по обществен ред и законност, проведено на 25.07.2018 г.; Протокол № 37 от заседание на Общински съвет – Хасково, проведено на 27.07.2018 г.; Решение № 727/27.07.2018 г. на Общински съвет – Хасково; възражение с рег. индекс 94-Ф-783-4/05.07.2018 г. – в заверен вид от Община Хасково.

Адв.В. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено. Представям списък на разноските. 

Гл.юрк. И. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.В. – Моля да уважите жалбата на моята доверителка и отмените обжалваното решение. Подробни съображения съм изложила в писмена защита, която Ви представям и моля да приемете, с копие за ответната страна. Ще Ви моля да присъдите деловодни разноски, съгласно представения списък.

Гл.юрк. И. – Моля да оставите без уважение жалбата на г-жа Л.К. срещу Решение № РС-310-18-020/20.03.2019 г. на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, като неоснователна и недоказана и да постановите решение, с което да потвърдите същото като правилно и постановено в съответствие с материално-правните и процесуални разпоредби на закона. Считам, че от събраните по преписката доказателства са потвърдени извършените от г-жа К. нарушения. Същите са формални по чл. 56 и чл. 58 от ЗПКОНПИ. В този смисъл Ви моля да потвърдите обжалваното решение. Моля да ни присъдите юрисконсултско възнаграждение. Правя възражение за прекомерност на адвокатския хонорар, като моля да намалите същия до минимално установения, съгласно Наредба № 1/2004 г. Моля да ми дадете възможност за представяне на писмени бележки по делото.

Съдът определи срок за допълнително представяне на писмени бележки от ответната страна до 22.11.2019 г., с копие за другата страна. 

Съдът ще постанови решение в законния срок.

Заседанието приключи в 11:20 часа.

Протоколът се изготви на 15.11.2019 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: