П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 14.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на четиринадесети ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова…..……………..…………..……..……..

и прокурора: …………………. …..……………….…………….…………….….………….. 

сложи за разглеждане адм. дело № 780 по описа за 2019 година …………..…….…..…

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян .…....…...……….……...………..…...………….

на именното повикване 10:58 часа се явиха:………………………………….……..……

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ЕРАТО ХОЛДИНГ“ АД В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ, чрез представляващ В.И.Г., редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат представител.

ОТВЕТНИКЪТ ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР ИМОТНИ ДАНЪЦИ - ОРГАН ПО ПРИХОДИ В ОБЩИНСКА ДАНЪЧНА ДИРЕКЦИЯ, ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно призован за днешното  съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Съдът докладва, че по делото е постъпила молба с вх.№ 6462/21.10.2019 г. от А. М. - Главен инспектор „Имотни данъци - орган по приходи“ в Общинска данъчна дирекция, Община Хасково, в която заявява, че ответникът е неправилно конституиран и моли да се отмени определение на съда, с което е конституиран като страна по делото.

Съдът счита, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. Съдът намира, че в съответствие с разпоредбата на чл. 159, ал. 2 от ДОПК в производството по обжалване на акт за установяване на задължение по декларация следва да бъде конституиран решаващият орган по смисъла на чл. 156 от ДОПК, който е потвърдил акт за установяване на задължението по декларация. В тази връзка съдът намира, че следва Главен инспектор имотни данъци - орган по приходи в Общинска данъчна дирекция, Община Хасково да бъде заличен като ответник по делото, а вместо него като ответник да бъде конституиран Директорът  на Общинска данъчна дирекция – Хасково, който да бъде призован за следващото съдебно заседание.

Водим от горното, съдът 

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ЗАЛИЧАВА като ответник по делото Главен инспектор имотни данъци - орган по приходи в Общинска данъчна дирекция, Община Хасково.

КОНСТИТУИРА като ответник в процеса Директор  на Общинска данъчна дирекция – Хасково, който да бъде призован за следващото съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 12.12.2019 г. от 10:00 часа, за която дата жалбоподателят да се счита уведомен от днес. Да се призове новоконституираният ответник, на който да се изпрати препис от жалбата. 

            Заседанието приключи в 11:00 часа.

            Протоколът се изготви на 14.11.2019 година.

 

                                                                                               СЪДИЯ:

 

Секретар: