П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 19.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на деветнадесети ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………...…..

и прокурора  …………….……………………..…..……………….………………..………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1238 по описа за 2019 година ………………….…..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……............…….

на именното повикване в 11.36 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.П.А., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез адв.Ч., не се явява и не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на ТП на НОИ – Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото постъпила молба с вх.№6993/12.11.2019г. от ст.юрк.С., процесуален представител на ответника в която се сочи невъзможност да се яви за днешното съдебно заседание, не се възразява срещу даване ход на делото в отсъствие на ответника и неговия процесуален представител, излагат се аргументи по съществото на спора, сочи се липса на доказателствени искания.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалба от Р.П.А. подадена чрез адв.Ч., против Решение №1012-26-548-1/15.10.2019г. на Директор ТП на НОИ-Хасково.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа и правна страна като доказателства по делото следва да бъдат приети писмените доказателства във вид на заверен препис, представени от органа с писмо вх.№6669/30.10.2019г. и представляващи административната преписка по издаване на оспорения акт. Поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото писмените доказателства във вид на заверен препис, представени с писмо вх.№6669/30.10.2019г. и представляващи административната преписка по издаване на оспорения акт /находящи се от л.18 до л.39 вкл. по делото/.

Като взе предвид, че от страните не се правят доказателствени искания, съдът намери делото за изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 11.47 часа.

Протоколът се изготви на 19.11.2019 г.

 

СЪДИЯ:

 

Секретар: