П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 20.11.2019 година

 

Хасковският административен съд …………….………… в публично съдебно заседание на двадесети ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                  Членове: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

                                                                  ПАВЛИНА ГОСПОДИНОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова ……..………………………..…….

и прокурора Невена Владимирова ....…..……………………………………………...

сложи за разглеждане адм.дело №658 по описа за 2019 година ….………................

докладвано от Председателя ……..…………………………………………….……..…

на именното повикване в 10.00 часа се явиха: ……………………………………..…

 

ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА Прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково, уведомени от предходно съдебно заседание, се явява прокурор Невена ВЛАДИМИРОВА.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ПРОТЕСТА Общински съвет – Маджарово, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща представител.

ПРОКУРОРЪТ – Моля да бъде даден ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА, че с писмо вх. №6399/17.10.2019 г. от председателя на Общински съвет – Маджарово, по делото са постъпили изисканите в предходно съдебно заседание писмени доказателства.

ПРОКУРОРЪТ – Да се приемат представените писмени доказателства. Моля да приемете като доказателства по делото и приложените към протеста писмени документи. Нямам искане за събиране на нови доказателства.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото приложените към протеста писмени такива, както и допълнително постъпилите с писмо вх. №6399/17.10.2019 г. от ответника като надлежно заверена административна преписка, водим от което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото, приложените към протеста, надлежно заверени копия от следните документи: Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово /изм. с Решение №238 от 28.02.2019 г. на ОбС – Маджарово/; Препис – извлечение от решение №238 – протокол 31/28.02.2019 г. на Общински съвет – Маджарово; Разпечатка от официалния сайт на Община Маджарово ведно със Съобщение за изменение и допълнение на Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово, Мотиви към Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово и Проект за изменение и допълнение в Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово.

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото, приложените към писмо вх. №6399/17.10.2019 г. надлежно заверени копия от: Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово /изм. с Решение №238 от 28.02.2019 г. на ОбС – Маджарово/; Справка по чл.26, ал.5 от ЗНА за постъпили предложения относно: „Изменения и допълнения на Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово“; Съобщение за изменение и допълнение на Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово, Мотиви към Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово; Мотиви към Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово и Проект за изменение и допълнение в Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово; Проект за изменение и допълнение в Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово; Протокол №31от заседание на ОбС – Маджарово, проведено на 28.02.2019 г.; Препис – извлечение от решение №238 – протокол №31/28.02.2019 г. на Общински съвет – Маджарово; Пощенски плик № R PS 6480 000ANH D.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам други искания за събиране на доказателства. Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Съдът като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна и

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни съдии, поддържам протеста по изложените в него подробни съображения. Видно от последните е, че атакуваните разпоредби на чл.31, чл.37, чл.40 от Наредба №11 за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Маджарово, противоречат на нормативни актове от по-висок ранг. Последното ги прави незаконосъобразни и като такива моля да ги отмените. Моля за съдебен акт в този смисъл. Моля да ни бъдат присъдени и направените по делото разноски.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10.03 часа.

Протоколът се изготви на 20.11.2019 година.

 

 

                                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:   

 

 

 

Секретар: