П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 22.11.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и втори ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора Антон Стоянов

сложи за разглеждане адм. дело № 300 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Х.Ю.И., редовно призован за днешното заседание, се явява лично и с адв.Н. Ш., редовно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ - Пловдив, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от гл.юрк. К. С., редовно упълномощена с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от прокурор Антон Стоянов.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Т.М.М., редовно призована, се явява лично.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К.В.Р., редовно призована, не се явява. От същата е постъпило становище, че не е успяла да изготви цялата икономическа експертиза, а сочи, че вещото лице М. изготвя оценка единствено на сградите и земите, а задачата, която е определена към вещото лице Р., е да се имат предвид всички активи на ПК „Е. “.

Адв.Ш.– Да се даде ход на делото.

Юрк.С. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ - Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв.Ш.– Действително така, както е посочило вещото лице Р., не са оценени други активи, с които разполага ПК „Е. “ през периода 2014 г. – 2017 г., които според правилата на чл.235 от ДОПК при принудително изпълнение следва да бъдат оценени по пазарна стойност. В случая не са оценени по пазарна стойност машини, съоръжения, оборудване, транспортни средства, както и наличните стоки. Предвид това, че заключението в тази му част е непълно, то моля да приемем експертизата в частта, изготвена от вещото лице М. и да допуснете допълнителна задача, която да извърши оценка на другите активи, които ще посочим конкретно в писмено становище.

Юрк.С. – Нямам възражения да се приеме днес така изготвеното заключение. Но действително би било по-добре адв.Ш.да посочи всички активи, тъй като поставеният въпрос е много обобщен.

ПРОКУРОРЪТ– Считам, че искането е основателно. Да се даде възможност на жалбоподателя да на прави уточнението.

Адв.Ш.– Нямам искания преди изслушване на вещото лице. Моля да се пристъпи към снемане самоличността и изслушване на вещото лице.

Юрк.С. – Нямам искания преди изслушване на вещото лице. Моля да се пристъпи към снемане самоличността и изслушване на вещото лице.

ПРОКУРОРЪТ– Нямам искания преди изслушване на вещото лице. Моля да се пристъпи към снемане самоличността и изслушване на вещото лице.

С оглед становището на страните съдът намира, че на вещото лице Р. следва да бъде предоставена възможност да работи по така назначената експертиза. В посока на направеното искане от представляващия жалбоподателя, съдът намира, че следва да бъде предоставена възможност на представителя на жалбоподателя в 7-дневен срок, считано от днес да депозира своето искане за назначаване на съдебно-техническа оценителна експертиза в посока да оцени всички активи, като конкретизира кои са тези активи, които вещото лице следва да оцени. С оглед на изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА възможност на вещото лице Р. да работи по така назначената съдебно-счетоводна експертиза.

ДАВА възможност на страната на жалбоподателя в 7-дневен срок, считано от днес, да конкретизира своето искане за назначаване на съдебно-техническа оценителна експертиза като посочи конкретно своята задача към вещото лице и включи всички активи, които иска да бъдат оценени от вещото лице.

Пристъпи се към снемане самоличността  и изслушване на вещото лице.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Т.М.М. – (снета самоличност). Предупредена за отговорността по чл.291 от НК.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Т.М.М. – Поддържам представеното писмено заключение.

Адв.Ш.– Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението.

Юрк.С. – Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението.

Съдът счита, че следва да приеме заключението на вещото лице  ….. като на същото се изплати  възнаграждение в размер на внесения депозит, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА заключението на вещото лице Т.М.М. като на същото ДА СЕ ИЗПЛАТИ възнаграждение в размер на внесения депозит от 500 лв.  (изд. РКО).

Адв.Ш.– Нямам други доказателствени искания на този етап.

Юрк.С. – Нямам други доказателствени искания на този етап.

ПРОКУРОРЪТ– Нямам други доказателствени искания на този етап.

За събиране на доказателства съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА  делото за 17.01.2020 г. от 11:15 часа, за която дата страните редовно уведомени от днес.

Да се призове вещото лице К.Р..

Заседанието приключи в 10:38 часа.

Протоколът се изготви на 22.11.2019 г.

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: