П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 22.11.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и втори ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 696 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 11:15 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ЕООД „В.“ – гр.Димитровград, редовно уведомени, не се явяват, не изпращат представител.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ - Пловдив, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, се представляват от гл.юрк.К. С., редовно упълномощена с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К.В.Р., редовно призована, не се явява.

Съдът докладва:

На 08.10.2019 г. е постъпило становище от представителя на жалбоподателя, представя депозит, сочи, че ще ангажира двама свидетели, сочи и конкретните обстоятелства.

На 15.11.2019 г. е постъпило становище от вещото лице Р.. Поради големия обем на съдебно-счетоводната експертиза иска да й бъде даден допълнителен срок за представяне на заключението.

На 22.11.2019 г. е постъпило искане от адв.Светослава Хаджиева, представляваща „В.“ ЕООД. Сочи, че е заболяла, представя болничен лист.

На 22.11.2019 г. е постъпило е становище от В.П. – управител на „В.“ ЕООД. Моли да не бъде даден ход на делото.  

Юрк.С. – По хода на делото представям на съда.

Съдът намира, че така постъпилите искания за недаване ход на делото не следва да бъдат уважени, тъй като не са налице обстоятелствата, които да препятстват представителя на дружеството да осъществи своята защита в настоящото производство. С оглед на изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Юрк.С. – Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключението. Да се даде възможност на жалбоподателя да ангажира гласни доказателства като доведе двама свидетели за разпит в следващото съдебно заседание. Нямам други доказателствени искания на този етап.

Съдът намира, че следва да бъде предоставена възможност на вещото лице Р. да депозира своето заключение за следващото съдебно заседание, както и следва да бъде предоставена възможност на жалбоподателя да ангажира така допуснатите гласни доказателства в следващото съдебно заседание, като укаже на жалбоподателя, че при неангажиране на гласните доказателства в следващото съдебно заседание, същите ще бъдат счетени за недопустими след този срок, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Р. да изготви заключението.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя да ангажира гласни доказателства в следващото съдебно заседание.

УКАЗВА на жалбоподателя, че при неангажиране на гласните доказателства в следващото съдебно заседание, същите ще бъдат счетени за недопустими след това съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 17.01.2020 г. от 11:15 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени от днес.

Да се призове вещото лице.

Да се изпрати съобщение до жалбоподателя за указанията на съда.

Заседанието приключи в 11:20 часа.

Протоколът се изготви на 22.11.2019 г.

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: