П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 26.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и шести ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                             

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 917 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:47 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ВАЛКО-03“ ЕООД - СВИЛЕНГРАД, уведомени от предходното съдебно заседание, се представляват от адв. Ф., надлежно упълномощена по делото.

            ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ В ДИРЕКЦИЯ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ ПРИ ГД „ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ“ ПРИ ЦУНАП, уведомени от предходното съдебно заседание, се представляват от юрк. Р., надлежно упълномощена по делото.

            По хода на делото:

            Адв. Ф. – Моля да дадете ход на делото.

Юрк. Р. – Да се даде ход на делото.

 

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва извършената служебна справка в деловодната система на АдмС – Хасково, видно от която е, че ЧАдм.дело № 848/2019 г. по описа на АдмС – Хасково, изискано в предходното съдебно заседание, е изпратено на Върховен административен съд /ВАС/ на 19.09.2019 г. и към момента няма данни за връщането му.

Адв. Ф. – Госпожо Председател, заявявам, че по ЧАдм.дело № 848/2019 г. по описа на АдмС – Хасково вече има постановено определение на ВАС, тъй като е по наша молба за допълване, но явно делото още не е върнато в съда. Аз съм направила искане за прилагане на това дело, с оглед всички приложени към това административно дело доказателства и считам, че с цел попълване на преписката следва да бъдат събрани тези доказателства и приобщени към настоящото административно дело. Поддържам искането си ЧАдм.дело № 848/2019 г. по описа на АдмС – Хасково да бъде приложено към настоящото дело. Във връзка с дадената ни възможност да ангажираме допълнителни писмени доказателства, Ви представям и моля да приемете удостоверение от сервизната фирма, извършваща сервизно обслужване на фискалното устройство на жалбоподателя, което е монтирано на автомата за самообслужване, както и приложените към това удостоверение надлежно заверени доказателства. Също така Ви представям и моля да приемете свидетелство, издадено от Български институт по метрология, относно удостоверяване на факта, че фискалното устройство, вградено в автомата за самообслужване, отговаря на изискванията на Наредба № Н-18/2006 г. Това свидетелство е вписано и в страницата на НАП, относно фискалните устройства, които са одобрени за експлоатация на търговските обекти в страната. Във връзка с дадената ни възможност да ангажираме гласни доказателства, заявявам, че управителят на фирмата, която извършва сервизното обслужване – П.Л., поради възникнал извънреден ангажимент не можа да се яви в днешното съдебно заседание и Ви моля същият да бъде разпитан в следващото съдебно заседание. С оглед представените днес доказателства се вижда, че „Финен“ ЕООД има сключен договор за дистрибуция и разпространение на тези фискални устройства, произведени от „Тремол“ ООД, че е преминал съответния курс за обучение и че това е фирма, която действително отговаря на изискванията.   

Юрк. Р. – Уважаема госпожо Председател, относно искането за прилагане към настоящото дело на ЧАдм.дело № 848/2019 г. по описа на АдмС – Хасково считам, че същото е неотносимо към настоящия спор, доколкото засяга предварителното изпълнение на заповедта. Не възразявам да се приемат представените в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя писмени доказателства. Не възразявам делото да се отложи за следващо съдебно заседание, с оглед ангажиране на гласни доказателства от насрещната страна.

 

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото представените в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя писмени материали. Във връзка с дадената възможност на жалбоподателя за ангажиране на гласни доказателства, съдът намира, че следва да допусне до разпит в качеството на свидетел лицето П.Л., като следва да укаже на жалбоподателя да води същия за датата на следващото съдебно заседание. Съдът намира, че следва да бъде извършена повторна проверка в деловодната система в АдмС – Хасково преди датата на следващото съдебно заседание относно връщането на ЧАдм.дело № 848/2019 г. по описа на АдмС – Хасково и ако към момента на проверката същото е върнато от ВАС, да бъде приложено по настоящото дело.

Мотивиран от горното съдът

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като доказателства по делото удостоверение, издадено от „Финен“ ЕООД; удостоверение за преминат курс за обучение за сервизно обслужване № 258/15.01.2019 г.; договор за сервиз № TRS – 963/15.01.2019 г., ведно с Приложение №1 и Приложение №2 към него; договор за дистрибуция № TRD – 963/15.01.2019 г. и Свидетелство № 677 за съответствие с изискванията на Наредба № Н-18/13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

 

ДОПУСКА до разпит в качеството на свидетел лицето П.Л., като УКАЗВА на жалбоподателя да води същия за датата на следващото съдебно заседание.

 

ДА СЕ ИЗВЪРШИ повторна проверка в деловодната система в АдмС – Хасково преди датата на следващото съдебно заседание относно връщането на ЧАдм.дело № 848/2019 г. по описа на АдмС – Хасково и ако към момента на проверката същото е върнато от ВАС да бъде приложено по настоящото дело.

 

Адв. Ф. – Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

Юрк. Р. - Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

 

С оглед необходимостта от събиране на допълнителни доказателства, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.01.2020 г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени от днес. За съдебното заседание да бъде воден допуснатият свидетел.

 

Заседанието приключи в 10:56 часа.

Протоколът се изготви на 26.11.2019 година.

 

 

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

                                                                                              Секретар: