П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 26.11.2019 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и шести ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 1172 по описа за 2019 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.Й.К., редовно призован, не се явява. Същият се представлява от адв.И. А.-М., надлежно упълномощена, с пълномощно представено в днешно съдебно заседание.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция ОДОП” – гр.Пловдив, редовно призован, не се явява и не изпраща представител. От пълномощник на същия – гл. юрк.А. Р., с пълномощно, представено по делото, е постъпила молба с вх.№7253/22.11.2019 г. при АдмС – Хасково, в която сочи, че не може да се яви в съдебна зала поради служебна ангажираност, моли да се даде ход на делото, оспорва жалбата, моли да се приеме административната преписка, заявява, че няма други доказателствени искания. В случай, че другата страна представи нови доказателства или има нови доказателствени искания, моли за възможност да се запознае с тях и изрази становище в определен от съда срок. Изразява становище и по съществото на спора, както и претендира присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

Адв.А.-М. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв.А.-М. – Поддържам жалбата. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи. Нови доказателства няма да соча. Във връзка с оспорванията, направени в жалбата, имам доказателствено искане за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза, вещото лице по която, след като се запознае с материалите по делото, да определи началното салдо и да преизчисли данъчната основа и данъка върху годишната данъчна основа по чл. 17 от ЗДДФЛ и дължимите лихви върху него, както и задължителните осигурителни вноски и лихвите върху тях за ревизирания период от 01.01.2012 г. до 31.12.2017 г. в табличен вид по години, като: 1. При определяне на началното салдо към 01.01.2012 г. вземе предвид всички суми, представляващи получени заеми от физически лица в периода от 2006 г. до началото на ревизирания период, както и сумата в размер на 22 400 евро, представляваща получен банков кредит от Б. К. през 2006 г., която последната е предоставила за ползване на съпруга си - ревизираното лице Н.К.. 2. При изготвяне на паричните потоци за периода 01.01.2012 г. - 31.12.2017 г. да включи като приход всички суми, представляващи парични заеми, получени от физически лица.

Представям в писмен вид искането за експертиза, с препис за ответната страна.

Моля да ми дадете възможност за ангажиране на гласни доказателства, чрез разпит в качеството на свидетели на лицата, предоставили заеми на Н.Й.К., при режим на довеждане в следващото съдебно заседание, за установяване на факта дали са  предоставили заем, в какъв размер и кога.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна следва да приеме като писмени доказателства документите, съдържащи се в административната преписка, както и допълнително представените от ответника с молба вх.№6556/24.10.2019 г. и от жалбоподателя с молба вх.№6612/25.10.2019 г., които са представени с оглед допустимостта на жалбата. Ще следва по делото да се приложи като веществено доказателство и представеният от ответника с административната преписка оптичен носител диск.

Направените от процесуалния представител на жалбоподателя в днешното съдебно заседание доказателствени искания са допустими, но преди произнасянето си по основателността  им  съдът намира, че следва да предостави възможност на ответната страна на ангажира писмено становище по същите, в каквато насока е изрично направеното искане от ответната страна в молба вх.№7253/22.11.2019 г. при АдмС – Хасково. В тази връзка на ответника ще следва да бъде даден 14-дневен срок, считано от получаване на съобщението на съда, да ангажира становище по направените в днешното съдебно заседание доказателствени искания от процесуалния представител на жалбоподателя, като по същите съдът ще са произнесе в следващото открито съдебно заседание по делото. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№6215/10.10.2019 г., представляваща приложение от 2 бр. меки папки - 733 листа; заверен препис от известие за доставяне с баркод 8100015282267; копие от пощенски плик с баркод R 8100015282267 и пощенско клеймо от 10.09.2019 г.

ПРИЛАГА като веществено доказателство по делото оптичен носител диск, представен от ответника с административната преписка.

 ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника 14-дневен срок, считано от получаване на съобщението на съда, да ангажира писмено становище по направените в днешното съдебно заседание доказателствени искания от процесуалния представител на жалбоподателя за допускане на съдебно-счетоводна експертиза и за ангажиране на гласни доказателства по посочените от процесуалния представител факти и обстоятелства, като по направените в днешното съдебно заседание доказателствени искания съдът ще са произнесе в следващото открито съдебно заседание по делото.

Адв.А.-М. – Нямам други доказателствени искания на този етап.

С оглед необходимостта да бъдат събрани доказателства, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час,  поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.01.2020 г. от 11:00 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Да се изпрати съобщение до ответника за указанията на съда ведно с протокол от днешното съдебно заседание и препис от представената от адв.А. молба с формулирани въпроси и направено искане за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза.

Заседанието приключи в 11:10 часа.

Протоколът се изготви на 26.11.2019 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: