П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 27.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и седми ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ИВА БАЙНОВА

      Членове:        ПАВЛИНА ГОСПОДИНОВА

       АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова …….....……………….………..……..…

и прокурора Валентина Радева – Ранчева ……………....…………….………………..

сложи за разглеждане АНД(K)  1199 по описа за 2019 година.....………......……..

докладвано от чл. съдия А. Митрушева ...………..………………….....………………..

На именното повикване в 10.34 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ Н.С., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява.

Съдът докладва: От процесуалния представител на същия – адв. С. е постъпила молба, с която моли делото да се отложи за друга дата, поради невъзможността му да се яви в днешното съдебно заседание с оглед служебна ангажираност по други дела в същия час и дата в РС -Свиленград, за което прилага призовки. В случай, че искането за отлагане на делото не бъде уважено, моли да бъде уважено искането му за отправяне на запитване до Съда на ЕС в Люксембург относно тълкуване на норми от Общностното право, и да се спре производството по делото до произнасяне по въпросите на преюдициалното запитване. Към молбата прилага заверени копия на 2 броя призовки на РС – Свиленград и искане за отправяне на преюдициално запитване с формулирани въпроси.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба ГД МРР - ЦМУ ОТДЕЛ "МИТНИЧЕСКО РАЗУЗНАВАНЕ И РАЗСЛЕДВАНЕ ЮЖНА МОРСКА“, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от ст.юрк. д., с пълномощно представено днес.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - Хасково, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Радева – Ранчева.

Становище по хода на делото:

Ст.юрк. д. – Предоставям на съда да прецени.

ПРОКУРОРЪТ – Предоставям на съда да прецени.

Съдът, като взе предвид молбата на пълномощника на касатора и приложените към същата два броя призовки по граждански дела на РС – Свиленград, намира, че с оглед гарантиране правото на защита на касатора, ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да се дава. Доколкото обаче в двете призовки адв. С. е посочен като „ лице за съдебен адрес“, следва да му се укаже, до датата на следващото съдебно заседание да представи доказателства за служебната си ангажираност на днешна дата.

 С оглед направеното от адв.С. искане за отправяне на преюдициално запитване и спиране на производството по делото до произнасяне на Съда на ЕС в Люксембург, съдът намира, че следва да връчи екземпляри от искането на ответника и на прокуратурата, като им даде възможност да изразят становище по същото до датата на следващото съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът връчи  на пълномощника на ответника и на представителя на Окръжна прокуратура – Хасково преписи от искането на адв. С. за отправяне на преюдициално запитване до Съда на ЕС в Люксембург.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника и Окръжна прокуратура – Хасково да изразят становище по искането до датата на следващото съдебно заседание.

УКАЗВА на пълномощника на касатора - адв. С., до датата на следващото съдебно заседание да представи доказателства за служебната си ангажираност пред РС – Свиленград на днешна дата.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 08.01.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 10.40 часа.

Протоколът се изготви на 27.11.2019 година.

 

 

                                                

          ПРЕДСЕДАТЕЛ:    

 

 

 

                                                            Секретар: