П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 28.11.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и осми ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                                  

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора:

сложи за разглеждане адм. дело № 999 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян

на именното повикване 11:08 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Л.Д., уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. Т., с пълномощно по делото.

            ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ „ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ“ ПРИ ОД НА МВР - ХАСКОВО, уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.          

            Адв. Т. – Моля да дадете ход на делото.

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :              

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва представеното от пълномощника на жалбоподателя становище с вх.№ 7362/27.11.2019 г., с приложени към него списък на разноските по чл. 80 от ГПК и писмена защита.

Докладва писмени доказателства, представени от ответника с придружително писмо рег.№ 125300-19811/15.11.2019 г., а именно копия от протоколите, които са част от административната преписка, за която се твърди, че не са подписани от жалбоподателя.

Адв. Т. – Да се приемат представените от ответника доказателства.

Съдът намира, че следва да приобщи към доказателствения материал по делото писмените доказателства, представени от ответника с придружително писмо рег.№ 125300-19811/15.11.2019 г., поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото документите, представени от ответника с придружително писмо рег.№ 125300-19811/15.11.2019 г., а именно 411 броя копия от протоколи.

Адв. Т. – Нямам доказателствени искания. Считам делото за изяснено.

Съдът като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на други доказателства намира, че делото е изяснено от правна и фактическа страна, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. ТЕНЕВ – Уважаема госпожо Председател, представил съм писмени бележки по делото, които поддържам. Само искам да кажа няколко думи. Очевидно е, че в представените и приети в днешното съдебно заседание протоколи фигурират и такива, които не са предмет на проверката, на преписката и предмет на обвинението, тъй като на практика справката е вид обвинителен акт, с които моят доверител очевидно не се е запознал. Аз съм изложил подробни съображения в писмените бележки за това. Направих си труда да изброя в справката от 10.07.2019 г. колко такива протоколи са изброени на л. 28 и на л. 29 от делото и се оказа, че те са 119 броя, а с писмото от ответника се представят 411 бр., да не говорим, че в писмото периодът е по-разширен, а именно 01.09.2017 г.-19.09.2019 г., а трябваше да представят до 2018 г. Възможно е да е и техническа грешка, тъй като няма приложени протоколи от 2019 г. Единствените протоколи, които фигурират в справка от 2018 г. са също няколко броя, аз съм ги изброил подробно в писмените бележки и няма пак да ги повтарям. Мисля, че най-очевадното нещо, което се набива на очи е, че 50 бр., както и сам административно-наказващият орган в писмото сочи, от тези протоколи, които фигурират на л. 29 от делото, представляващ част от справка са подписани и органът не отрича този факт, а тези протоколи също са предмет на обвинението. Подробно съм описал и други процесуални нарушения, на които няма да се спирам. Ето защо ще Ви моля да приемете жалбата за основателна, а оспорената заповед, като издадена при неправилно приложение на материалния закон и при допуснати съществени нарушения на административно-производствените правила, да приемете за незаконосъобразна и като такава да я отмените. Моля да ни присъдите разноските по делото, съгласно приложения списък.  

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

            Заседанието приключи в 11:14 часа.

            Протоколът се изготви на 28.11.2019 година.

 

 

 

 

                                                                                              СЪДИЯ: 

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: