П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 03.12.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на трети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                             

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1188 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:22 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Х.А.Х., действащ като ЕТ „ШАНС – Х.Х.“***, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява.

Постъпила е молба от жалбоподателя с вх.№ 7344/27.11.2019 г., която съдът докладва.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, редовно призован за днешното съдебно заседание, не изпраща представител.

Постъпила е молба с вх.№ 7350/27.11.2019 г. от процесуален представител на ответника – ст.юрк. С.К., която съдът докладва.

 

По хода на делото:

 

С оглед редовното призоваване на страните, както и изявленията на процесуалните им представители в депозираните по делото молби, че не възразяват да бъде даден ход на делото, то не са налице процесуални пречки за това.

Мотивиран от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата жалба, подадена от Х.А.Х.  срещу Ревизионен акт № Р-16002618007237-091-001/18.07.2019 г. в частта, потвърдена с Решение № 540/20.09.2019 г. на Директора на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив.

 

По доказателствата съдът намира, че следва да се приеме като доказателства по делото изпратените от ответника писмени доказателства, постъпили в съда с придружително писмо с вх.№ 6327/15.10.2019 г., представляващи част от административната преписка, съдържаща 609 бр. листа в два броя меки папки, както и допълнително представения от ответника оптичен носител - 1 бр. CD.

Макар и в депозираните по делото молби от процесуалните представители на страните да не се правят доказателствени искания, съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна, следва да бъде допусната съдебно-счетоводна експертиза. В тази връзка следва да се укаже на жалбоподателя, че следва изрично да заяви дали за доказване на изложените в жалбата си твърдения желае поставяне на въпроси към вещото лице и съответно, ако има такива, в 3-дневен срок от получаване на съответното съобщение с писмена молба с препис за другата страна да уточни същите. При постъпване на такава молба, препис от същата да бъде изпратен на другата страна за становище в тридневен срок и даване на възможност за поставяне на допълнителни въпроси към вещото лице.

Мотивиран от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като доказателства по делото изпратените от ответника писмени доказателства, постъпили в съда с придружително писмо с вх.№ 6327/15.10.2019 г., представляващи част административната преписка, съдържаща 609 бр. листа в два броя меки папки, както и допълнително представения от ответника оптичен носител - 1 бр. CD.

 

ДОПУСКА назначаването на съдебно-счетоводна експертиза, като в тази връзка УКАЗВА на жалбоподателя, че следва изрично да заяви дали за доказване на изложените в жалбата си твърдения желае поставяне на въпроси към вещото лице и съответно, ако има такива, в 3-дневен срок от получаване на съответното съобщение с писмена молба с препис за другата страна да уточни същите. При постъпване на такава молба, препис от същата да бъде изпратен на другата страна за становище в тридневен срок и даване на възможност за поставяне на допълнителни въпроси към вещото лице.

По конкретната задача на вещото лице, определянето на самото вещо лице и депозита за изготвяне на заключението съдът ще се произнесе в закрито заседание след изтичане на предоставените на страните срокове.

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 28.01.2020 г. от 10:20 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени.

 

Заседанието приключи в 10:25 часа.

Протоколът се изготви на 03.12.2019 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

                                                                                              Секретар: