П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.12.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети декември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 1196 по описа за 2019 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К. Ю. М., нередовно призован-до настоящия момент в съда не е върнат отрязъка от изпратената до оспорващия призовка,не се явява и не изпраща представител.  

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция “ОДОП ” – гр.Пловдив, редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител. По делото е постъпила молба с вх.№7482/02.12.2019 г. от гл. юрисконсулт в Дирекция “ОДОП ” – гр.Пловдив при ЦУ на НАП – К. С., в която се сочи, че предвид невъзможността й да се яви в съдебно заседание, заявява, че не възразява да се даде ход на делото, ако не са налице пречки  за това. Сочи, че оспорва подадената жалба като необоснована и недоказана. Моли да се приеме административната преписка ведно с всички приложения към нея. Заявява, че на този етап от производството няма други доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства, като при наличие на направени доказателствени искания или представяне на нови доказателства от страна на жалбоподателя, моли да й бъде дадена възможност да се запознае със същите, да изрази становище и евентуално да ангажира доказателства, свързани с тях в друго съдебно заседание или в писмена форма в определен от съда срок. В случай, че съдът счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, моли за ход на делото по същество като ангажира становище по същество на спора, както и на основание чл.161, ал.1 от ДОПК заявява искане да бъде присъдено в полза на дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ гр.Пловдив юрисконсултско възнаграждение, определено по реда на Наредба №1/09.07.2004 г. на ВАдвС. Моли съдът да има предвид в случай, че се претендира възнаграждение за един адвокат над минимума по Наредба №1/09.07.2004 г., то моли на основание чл.78, ал.5 от ГПК същото да бъде намалено. Към молбата е приложено пълномощно, удостоверяващо представителната власт на гл.юрк.К. С..

Съдът, като взе предвид нередовното призоваване на оспорващата страна,   намира, че са налице абсолютни процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание. Ето защо ход на същото не следва да бъде даден, а делото следва да бъде отложено за друга дата и час с ново призоваване на жалбоподателя. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 25.02.2020 г. от 11:00 часа, за която дата и час ответникът да се счита за редовно уведомен от днес.

Да се призове отново жалбоподателят на посочения по делото адрес.

Заседанието приключи в 11:04 часа.

Протоколът се изготви на 03.12.2019 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: