П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.12.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на десети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                             

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1189 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 09:55 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.И.З., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Постъпила е молба с вх.№ 7712/09.12.2019 г. от М.З., чрез пълномощника ѝ адв. М.П., която съдът докладва.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ТП ПА НОИ - ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представляват от ст. юрк. С., надлежно упълномощена по делото.

По хода на делото:  

Юрк. С. – Моля да бъде даден ход на делото.

 

            С оглед редовното призоваване на страните съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Юрк. С. – С оглед депозираната пред съда писмена молба от процесуалния представител на жалбоподателката считам, че жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а съдебното производство да бъде прекратено. Претендирам присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

 

Като взе предвид факта, че с депозираната за днешното съдебно заседание молба с вх.№ 7712/09.12.2019 г. жалбоподателката прави отказ от жалбата си срещу Решение № 1012-26-501-1/11.09.2019 г. на Директор на ТП на НОИ – Хасково и като взе предвид факта, че са налице предпоставките на чл. 155 от АПК, съдът намери, че производството по делото следва да бъде прекратено, поради заявения отказ от депозираната жалба. В тази връзка основателно се явява искането на процесуалния представител на ответника по жалбата за присъждане на разноски за юрисконсултско възнаграждение.

Мотивиран от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на М.И.З. против  Решение № 1012-26-501-1/11.09.2019 г. на Директор на ТП на НОИ – Хасково.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 1189/2019 г. по описа на Административен съд – Хасково, поради заявения от жалбоподателката отказ от жалбата.

            ОСЪЖДА М.И.З. с ЕГН ********** *** да заплати на ТП на НОИ – Хасково юрисконсултско възнаграждение, определено от съда, в размер на 50 /петдесет/ лева.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд в седемдневен срок, който за жалбоподателката тече от датата на получаване на съобщението, а за ответника по жалбата - от днес.

 

            Заседанието приключи в 10:00 часа.

            Протоколът се изготви на 10.12.2019 година.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

                                                                                                                                                                                                                                    

 

 

 

Секретар: