П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.12.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на десети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1306 по описа за 2018 година ………..………..…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……...………….

на именното повикване в 09.30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Община Свиленград, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от адв.О., с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", редовно уведомен от предходно съдебно заседание,  не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото е постъпила молба вх.№7709/09.12.2019г. от ст.юрк.П.. Със същата се дава становище – при липсата на процесуални пречки да бъде даден ход на делото, не се възразява да бъде прието заключението на вещото лице В., сочи се липса на други доказателствени искания и се излагат съображения по същество. Претендира се юрисконсултско възнаграждение при отхвърляне на жалбата и се моли да бъде предоставен срок за писмени бележки.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.Г.В. се явява лично.

Адв. О. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва постъпило в срок Заключение с вх.№7515/02.12.2019г. от вещото лице Х.В..

Съдът пристъпи към снемане самоличността и изслушване на вещото лице.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.Г.В. – със снета самоличност. Предупреден за отговорността по чл.291 от НК.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.Г.В. – Госпожо съдия, работил  съм по Наредба №22/07.07.2008г. Не поддържам представеното заключение, доколкото установих, че наредбата по която съм работил е изменяна и съм работил с неотносима към делото редакция на същата. Моля да ми бъде даден срок за да представя коректно заключение по експертизата съобразно относимата към фактите редакция.

Адв.О. – Моля да отложите делото и да дадете възможност на вещото лице да представи коректно заключение по делото.

Като взе предвид становището на вещото лице В., че изготвеното заключение по допуснатата съдебно-икономическа експертиза е направено по неотносима към настоящото производство редакция на Наредба №22/07.07.2008г. и предвид направеното от същото искане да му се даде възможност да представи заключение по допуснатата експертиза съобразно относимата наредба, съдът намира, че на вещото лице следва да се даде възможност да изготви  заключение по допусната съдебно-икономическа експертиза, съобразно относимата към настоящото производство редакция на Наредба №22/07.07.2008г., предвид което намира, че делото следва да се отложи за друга дата. Водим от което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА възможност на вещото лице да представи заключение по допусната съдебно-икономическа експертиза, съобразено с относимата редакция на Наредба №22/07.07.2008г., с указания същото да се представи по делото не по-късно от 7-дни преди датата на следващото съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 11.02.2020г. от 10.50 часа, за която дата страните и вещото лице да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 09.45 часа.

Протоколът се изготви на 10.12.2019г.

 

СЪДИЯ:

 

Секретар: