П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.12.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на десети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………...……..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 805 по описа за 2019година …..……….……...…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….…………...…….

на именното повикване в 11.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Б.Ф.Б., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява.  В съдебно заседание се представлява от адв.Ч., с приложено по делото пълномощно за процесуално представителство на жалбоподателя.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ – ПЛОВДИВ, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото постъпила Молба вх.№7600/05.12.2019г. на процесуален представител на ответника ст.юрк. С. К.. В молбата се сочи, липса на възражения по даване ход на делото, не се възразява по приемане на постъпилите доказателства от трето неучастващо лице, сочи се липса на други доказателствени искания. Прави се искане при доказателствени искания от страна на жалбоподателя, да бъде дадена възможност за изразяване на становище и евентуално ангажиране на доказателства свързани с тях, в друго съдебно заседание или в писмена форма. При становище на съда за изясняване на делото от фактическа и правна страна, се прави искане да бъде даден ход по същество и се излагат аргументи по съществото на спора, както и се прави искане за присъждане на разноски представляващи юрисконсултско възнаграждение.

Адв.Ч. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се  писмо вх.№6615/28.10.2019г. от „Еконт Експрес“ ООД, с приложени към същото подробно описани в приемо-предавателен протокол оригинали на документи, съобразно молба от процесуалния представител на жалбоподателя по реда на чл192 ГПК до трето неучастващо лице - „Еконт Експрес“ ООД.

Докладва писмо вх.№6925/08.11.2019г. от „Еконт Експрес“ ООД, с което уведомяват, че РКО №113427155 и №113386844 не са открити, прилагат актуален приемо-предавателен протокол.

Адв.Ч. – Да се приемат представените от „Еконт“ оригинали на товарителниците постъпили с молба. Моля да бъде назначена съдебно-графологична експертиза, с вещо лице графолог, което след запознаване с оригиналите на товарителници и документи представени от „Еконт Експрес“ ООД и като ползва сравнителен материал от Сектор „Български лични документи“ към ОДМВР от където да индивидуализира почерка и подписа на Б.Ф.Б., посети други места където е необходимо и вземе личен сравнителен материал да даде заключение: От представените 97 бр. документи, на колко от тях е почерка и подписа за получени суми от Б.Б., като се посочат точно документите по номера.

Основното ни възражение срещу ревизионния акт е, че в този обем и размер стоки не са изпращани от моя доверител, а в много по-малка стойност, която не подлежи на данъчно облагане, с оглед на което и правя искането. След заключението на вещото лице и по-малък размер на документи подписани от моя доверител, евентуално ще поискам счетоводна експертиза за получените суми.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото, писмените документи в оригинал приложени към писмо вх.№ 6615/28.10.2019г. от „Еконт Експрес“ ООД, подробно описани в приемо-предавателен протокол, както и приложения към писмо вх.№6925/08.11.2019г. от „Еконт Експрес“ ООД актуален приемо-предавателен протокол.  С оглед постъпилата молба от процесуалния представител на ответника с вх.№7600/05.12.2019г. намира, че на ответната страна следва да бъде предоставена възможност да вземе становище по направените доказателствени искания от страна на жалбоподателя за назначаване на съдебно-графологична експертиза, като същото следва да бъде дадено в 7-дневен срок от съобщаването. По направеното от процесуалния представител на жалбоподателя доказателствено искане за експертиза, съдът следва да се произнесе след съобразяване със становището на ответната страна в закрито съдебно заседание. Ето защо, съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА към доказателствата по делото, писмените документи в оригинал приложени към писмо вх.№ 6615/28.10.2019г. от „Еконт Експрес“ ООД, подробно описани в приемо-предавателен протокол/ находящи се от л.71 до л.133 вкл. по делото/, както и приложения към писмо вх.№6925/08.11.2019г. от „Еконт Експрес“ ООД актуален приемо-предавателен протокол.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответната страна да изрази становище по направеното в днешното съдебно заседание доказателствено искане за назначаване на съдебно-графологична експертиза с въпрос: От представените 97 бр. документи, на колко от тях е почерка и подписа за получени суми от Б.Б., като се посочат точно документите по номера. Становището да бъде представено по делото в 7-дневен срок от съобщаването.

УКАЗВА на страните, че по направеното  доказателствено искане, съдът ще се произнесе в закрито заседание, след депозиране на становище от ответната страна в указания 7-дневен срок или след изтичане на дадения за това срок.

С оглед дадената възможност на ответната страна за становище и дадените указания за произнасяне в закрито съдебно заседание ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 10.03.2020г. от 10.30 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 11.18 часа.

Протоколът се изготви на 10.12.2019 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: