П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 06.12.2019 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на шести декември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 922 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Община Свиленград, редовно уведомени за днешното съдебно заседание, се представляват от адв. О., редовно упълномощена по делото.

Съдът докладва постъпила молба от 06.12.2019 г. от адв.О. – пълномощник на Община Свиленград, не възразява да се даде ход на делото. Предвид неизпълнената експертиза моли да се отложи делото за друга дата.

ОТВЕТНИКЪТ Ръководител на Управляващия орган на ОПОС, Главен директор на Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда“ при МОСВ (В. К.), редовно уведомен за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк. Д., с пълномощно по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Г.И.М., редовно призован, не се явява. С разпореждане от 26.11.2019 г. вещото лице А. е заменено с вещото лице М.. С молба от 02.12.2019 г. вещото лице М. сочи, че има здравословни проблеми.

Юрк. Д. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Юрк. Д. – Както сме заявили в предходно съдебно заседание оспорваме жалбата, оспорваме изобщо необходимостта от извършване на поисканата назначена съдебно-техническа експертиза. Назначаването на допълнителна такава, предвид невъзможността за извършването й до момента, оставям на Вашата преценка. Нямаме други доказателствени искания към този момент. При евентуалното назначаване на нова съдебно-техническа експертиза моля да се имат предвид поставените от нас въпроси в становището ни от 28.08.2019 г.

Съдът намира, че следва да замени вещото лице Г.И.М. с вещо лице инж.С.Р.В. от списъка на вещи лица на Окръжен съд Стара Загора и Административен съд Стара Загора. На същия следва да бъде възложено да извърши експертиза и даде заключение по така поставените задачи в предходно съдебно заседание. С оглед на което съдът 

О П Р Е Д Е Л И:

ЗАМЕНЯ вещо лице Г.И.М. с вещо лице инж.С.Р.В. от списъка на вещи лица на Окръжен съд Стара Загора и Административен съд Стара Загора.

Юрк. Д. – Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

За изготвяне на съдебно-техническата експертиза съдът намира, че следва да отложи делото и

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 07.02.2020 г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Да се призове вещото лице инж.С.Р.В..

Заседанието приключи в 10:06 часа.

Протоколът се изготви на 06.12.2019 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: