П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 12.12.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на дванадесети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

 

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                 Членове:       

 

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело №  512 по описа за  2019 година  

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   

На именното повикване в 10.35 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ц.Т.П., редовно уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв.М.Г., надлежно упълномощена да го представлява, с представено по делото писмено пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Началник на РДНСК - Хасково, редовно уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА страна Главен архитект на Община Хасково, редовно уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ страни К.Д.К. и Н.И.К., редовно уведомени от предходното съдебно заседание, не се явяват. За същите се явява адв.М, Х., надлежно упълномощен да ги представлява, с представено по делото писмено пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.П.Б., призована с получена на 05.12.2019 г. призовка, не се явява.

АДВ.Г. Няма процесуални пречки за даване ход на делото.

АДВ.Х. – Моля за ход на делото.

Съдът констатира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА постъпилата под вх.№ 6041/02.10.2019 г. молба от страна на процесуалния представител на ответника, към която са приложени, под опис от 3 пункта,  писмени доказателства.

АДВ.Г. – Не възразявам да се приемат като писмени доказателства по делото.

АДВ.Х.Запознат съм така постъпилите писмени документи. Моля да се приемат като доказателство по делото.

Съдът намира, че следва да приеме приложените под опис към молба с вх.№ 6041/02.10.2019 г. от страна на процесуалния представител на ответника, писмени доказателства, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото – молба с вх.№ 6041/02.10.2019 г. от страна на процесуалния представител на ответника, ведно с приложените към същата в оригинал писмо рег.индекс: 94К-2561-1#14/30.09.2019 г. на ВрИД Кмет на Община Хасково, както и в надлежно заверен за“вярно с оригинала“ вид копия от Протокол № 5 от 22.01.2019 г. от заседание на комисията за определяне на размера на еднократните обезщетения, относно сервитутите за право на прокарване и преминаване през поземлени имоти общинска собственост и Становище относно: Инвестиционен проект – част ВиК за СВО и СКО за ПИ 77195.715.208 по КК на гр. Хасково от инж.В. М..

ДОКЛАДВА, че относно искане под вх.№ 6410/17.10.2019 г. постъпило от страна на жалбоподателя, чрез пълномощника му, и отговора по същото, с писмено становище вх.№ 6041/02.10.2019 г., постъпило от страна на процесуалния представител на ответника, по делото в з.з. от 13.11.2019 г. е назначена съдебно-техническа експертиза по подробно формулираните в искането на жалбоподателя въпроси, но към момента няма изготвена такава, с оглед несвоевременното призоваване на вещото лице.

АДВ.Г. Госпожо съдия, когато взехме становище, във връзка с дадената ни възможност, се запознахме с документите, и аз виждам, че сме ги взели, защото и така ни бе дадена възможността първо да се запознаем с документите, ето защо моля да дадете възможност на вещото лице да изготви заключение по поставената ѝ задача. Нямам други искания на този етап от производството.

АДВ.Х. – Нямам доказателствени искания. Считам, че следва да се даде възможност на съдебния експерт да изготви заключение по поставената му задача. Нямам други искания на този етап от производството.

Съдът, с оглед изявленията на процесуалните представители на явилите се страни намира, че следва да отложи делото за друга дата на разглеждане, като се даде възможност на вещото лице да изготви заключение по така поставените му задачи, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА възможност на вещото лице М.П.Б. от назначената по делото съдебно-техническа експертиза, да изготви заключение по поставената ѝ задача.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 12.03.2020 година от 10.00 часа,  за която дата страните да се считат редовно уведомени. За следващото съдебно заседание да се призове вещото лице инж. М.П.Б., с изрично указание, че заключението по назначената експертиза следва да бъде представено по делото, ведно със Справка-декларация по чл.23, ал.2 и чл.24, ал.2 от Наредба № 2/2015г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, най-късно в едноседмичен срок преди датата на насроченото заседание.

Заседанието приключи в 10.42 часа.

Протоколът се изготви на 12.12.2019 година.

 

 

 

 

                                                           СЪДИЯ:

                                                                   

                                            

 

 

   Секретар: