П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 10.12.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на десети декември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора ………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 828 по описа за 2019 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 12:27 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.П.Н., редовно уведомен, не се явява. Същият се представлява от адв.М.К., надлежно упълномощена  по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на дирекция Обжалване и данъчно- осигурителна практика", Пловдив, редовно уведомен, не се явява и не изпраща процесуален представител. Постъпила е молба под вх.№7675/09.12.2019 г. при АДмС – Хасково от гл.юрк.Р. С., в която заявява, че не възразява да се даде ход на делото, ако не са налице процесуални пречки за това. Сочи, че поддържа изложеното в молба изх.№94-00-163#2/16.08.2019 г., няма доказателствени искания и няма да сочи доказателства на този етап. Счита, че не са налице предпоставките на ДОПК за събиране на гласни доказателства и изразява становище по доказателствените искания на страната на жалбоподателя, сторени в предходно открито съдебно заседание по делото. Сочи, че при наличие на направени други доказателствени искания или представени доказателства от страна на жалбоподателя моли да му бъде дадена възможност да се запознае със същите, да изрази становище и евентуално да ангажира доказателства, свързани с тях.

Адв.К. – Да се даде ход на делото.

Съдът, като взе предвид редовното призоваване на страните, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв.К. – Поддържам молбата си от предходното съдебно заседание. По становището от страна на ответника се изразява становище по отношение характеристиката на приложените по делото дискове CD-R с оглед цененето им като електронен документ. Няма спор, че по отношение на съдържащата се информация в табличен вид е налице характеристика на електронен документ, това е информацията от лицето, изготвило електронния документ и съответно придружено с електронен подпис. Но ние сме оспорили верността на тази информация. Кой ще го доказва … Спорът по отношение на представените CD-R дискове и искането за представяне на документи е по отношение на съдържащите се снимки. Тези снимки няма как да имат качеството на електронен документ – това снимки на ксерокопия на някакви документи, качени на електронен диск. Затова си поддържам искането. Ако съдът го уважи, едва след като се представят някакви документи тогава мога да формирам някаква задача. Ако не бъдат представени документи – аз задача няма да формирам. Ако може някой да реши тези сумички откъде идват – нека да го реши. Поддържам и искането си за допускане на гласни доказателства. Няма забрана по ДОПК за разпит на свидетели. Говорим за факти, които можем да изясняваме с „N“ на брой свидетели. Говорим за официални документи, за документи, където се иска специално писмен договор.

Съдът намира сторените в предходно открито съдебно заседание доказателствени искания на процесуалния представител на жалбоподателя за задължаване на основание чл.192, ал.1 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК за на трето неучастващо по делото лице, а именно „Еконт Експрес“ ЕООД гр.Русе да представи писмени документи по делото-товарителници и разходни касови ордери и разписки за пощенски парични преводи, с които са изплащани суми по наложен платеж на Д.П.Н. за периода 01.01.2015 г. – 31.12.2017 г., както и искането за ангажиране на гласни доказателства по делото чрез разпит при условията на призоваване за следващото съдебно заседание на В.Х.К. на посочения от същата страна адрес и при условията на довеждане на Д. Л. Н. за установяване на посочените от адв.К. в предходно съдебно заседание факти и обстоятелства за основателни. Същите са допустими, относими и необходими за изясняване делото от фактическа страна по наведените в жалбата съображения за незаконосъобразност на оспорения административен акт, поради което следва да бъдат уважени. Ще следва да бъде дадена възможност на страната на жалбоподателя след представяне на изисканите документи от „Еконт Експрес“ ЕООД да формулират искане за допускане на техническа и счетоводна експертиза по делото. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

На основание чл.192, ал.1 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК ЗАДЪЛЖАВА „Еконт Експрес“ ООД, ЕИК:***, със седалище и адрес на управление гр.Р. ., бул. „С“ №***, да представи по делото намиращите се при него оригинали на документи, а именно товарителници и разходни касови ордери и разписки за пощенски парични преводи, с които са изплатени суми по наложен платеж на Д.П.Н. с ЕГН **********,*** за периода 01.01.2015 г. – 31.12.2017 г. в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда.

ДОПУСКА събирането на поисканите от жалбоподателя гласни доказателства чрез разпит при режим на призоваване за следващото съдебно заседание на лицето В.Х.К. на адрес *** за установяване фактите и обстоятелствата, посочени от процесуалния представител на жалбоподателя в предходно съдебно заседание.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя да ангажира за следващо съдебно заседание гласни доказателства чрез разпит в качеството на свидетел на Д. Л. Н., при режим на довеждане, за установяване фактите и обстоятелствата, посочени от процесуалния представител на жалбоподателя в предходно съдебно заседание.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя да формулира в следващото съдебно заседание искане за допускане на техническа и счетоводна експертиза по делото.

Адв.К. – Нямам други доказателствени искания на този етап. НА 04.02.2020 г. и 18.02.2020 г. съм ангажирана.

За събиране на доказателства съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.02.2020 г. от 10:30 часа, за която дата и час страните да се считат редовно уведомени от днес.

Да се изпрати съобщение до „Еконт Експрес“ ЕООД гр.Русе, като към същото се приложи молбата на процесуалния представител на жалбоподателя по чл.192 от ГПК.

Да се призове В.Х.К. на посочения адрес.

Заседанието приключи в 12:38 часа.

Протоколът се изготви на 10.12.2019 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: