П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 17.12.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на седемнадесети декември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора ………………………………………………………………….

сложи за разглеждане  адм.  дело № 986 по описа за 2018 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 11:11 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „М.“***, редовно уведомен, се представлява от адв.М. Ф., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на дирекция „Обжалване и данъчно - осигурителна практика - Пловдив, редовно призован, се представлява от Р. С. – гл. юрисконсулт в дирекция „ОДОП“ Пловдив при ЦУ на НАП, надлежно упълномощен по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ П.П.П., редовно уведомен, се явява лично. От същия е изготвено заключение по поставените му допълнителни въпроси, което е представено по делото под вх.№7584/05.12.2019 г., т.е. при спазване на законоустановения едноседмичен срок преди датата на днешното съдебно заседание

Адв.Ф. – Да се даде ход на делото.

Юрк.С. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се писмо на „СуперХостингБГ“ ООД с вх.№6182/09.10.2019 г. при АдмС - Хасково.

Докладва се молба от адв.Ф. с вх.№6764/01.11.2019 г. при АдмС – Хасково, приложено към която се представят заверени копия от документи.

Адв.Ф. – Да се приеме писмото на „СуперХостингБГ“ ООД, както и представените от нас документи.

Юрк.С. – Запознати сме с постъпилите документи, не възразявам да се приемат както писмото от „СуперХостингБГ“ ООД, така и представените с молбата на адв.Ф. документи, като следва да се има предвид, че същите са частни писмени документи непритежаващи достоверна дата за трети лица и тяхната стойност ще коментирам в хода по същество.

 Съдът, като взе предвид становищата на страните намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото писмо от управителя на „СуперХостингБГ“ ООД с вх.№6182/09.10.2019 г., както и представените от адв.Ф. с молба вх.№6764/01.11.2019 г. документи, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото: писмо от управителя на „СуперХостингБГ“ ООД с вх.№6182/09.10.2019 г. при АдмС – Хасково;  документите представени от пълномощник на жалбоподателя с молба вх. № 6764 от 01.11.2019г. при АдмС-Хасково - от лист 4288 до лист 4612 по делото.

Адв.Ф. – Нямам искания преди изслушване на вещото лице. Моля да се пристъпи към изслушване на вещото лице.

Юрк.С. – Нямам искания преди изслушване на вещото лице. Моля да се пристъпи към изслушване на вещото лице.

Пристъпи се към снемане самоличността  и изслушване на вещото лице.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ П.П.П.  – със снета по делото самоличност. Предупреден за отговорността по чл.291 от НК. Обещава да даде вярно заключение.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ П.П.П. – Поддържам представеното заключение.

Адв.Ф. – Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението.

Юрк.С. – Нямам въпроси към вещото лице. Не възразявам да се приеме заключението, но заявявам, че оспорвам същото, тъй като считам, че е неотносимо към правния спор, тъй като разглежда частен случай и не кореспондира с приложените по делото доказателства. Нямам доказателствени искания във връзка с това оспорване. Подробни съображения ще изложа в хода по същество.

Съдът намира, че следва да приеме заключението на вещото лице П.П.П. като на същото се изплати възнаграждение в размер на внесения депозит от 300 лв., поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА заключението на вещото лице П.П.П..

ДА СЕ ИЗПЛАТИ на вещото лице П.П.П. възнаграждение в размер на  300 лв. от внесения депозит (изд. РКО).

Адв.Ф. – Представям списък на разноските. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Юрк.С. – Моля съдът да има предвид дали поисканото адвокатско възнаграждение отговаря на минималните размери по наредбата. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.Ф. – Уважаема госпожо председател, моля да уважите подадената жалба срещу обжалвания ревизионен акт, потвърден с решение на директора на ОДОП – Пловдив пи изложените в жалбата подробни доводи. Моля да присъдите на доверителя ми направените по делото разноски по представения списък и дами бъде дадена допълнителна възможност с писмени бележки да изложа подробни съображения с оглед ангажираните в настоящото производство доказателства с оглед нашата защитна тези срещу обжалвания ревизионен акт. Моля за решение в този смисъл.

Юрк.С. – Уважаема госпожо председател, моля да отхвърлите жалбата по подробно изложените съображения в решението на директора на дирекция ОДОП – Пловдив. Претендирам юрисконсултско възнаграждение. Ще представя писмени бележки.

Съдът дава възможност на страните да представят писмена защита в 10-дневен срок от днес ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 11:19 часа.

Протоколът се изготви на 17.12.2019 г.

 

 

                                                                                                         СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: