П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 13.12.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на тринадесети декември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1234 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:14 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.Х.Г., редовно призован, не се явява. За него се явява адв.И.В. с пълномощно, представено по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Командир на Учебен полигон Корен – с.Корен, обл.Хасково, редовно призован, се представлява от юрк.М.Д., редовно упълномощена с пълномощно, представено по делото.

Адв.В. – Да се даде ход на делото.

Юрк.Д. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Съдът докладва:

На 12.12.2019 г. по делото е постъпил отговор от ответната страна.

За днешното съдебно заседание е постъпило становище от адв.В..

Адв.В. – Поддържам жалбата така, както е предявена. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи. Имам възражения – видно от представената преписка е видно, че на доверителя ми първо е връчена длъжностна характеристика, но неясно на коя дата, няма поставена дата на нея, така че оспорвам, че му е връчена преди издаване на процесната заповед. Видно е, че няма доказателства за връчена заповед №РД -59/04.01.2019 г. на командир на Учебен полигон Корен, оспорвам, че е връчен на доверителя ми. В протокол от предаването на обектите има подпис, не оспорвам подписа, но няма дата, на която са му предадени въпросните обекти, за които той носи материална отговорност.

Юрк.Д. – Атакуваната заповед е издадена в изискуемата форма, мотивирана е, съдържа необходимите реквизити. Считам жалбата за неоснователна. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи. Относно връчването на длъжностната характеристика военослужещите, след като се запознаят, получават екземпляр от длъжностната характеристика и се разписват в контролен лист, който мога да представя. Относно заповедта за зачисляването на вишката – това става с годишните заповеди, които по устав командирите на военни формирования издават в началото. Мога да представя доказателства, че съдържанието й е известно на жалбоподателя. Също мога да докажа и към кой момент е станало известно това предоставяне на обектите. Моля да ми дадете допълнителна възможност да представя тези доказателства.

Съдът намира, че следва по делото да бъде приложена така постъпилата административна преписка. Като писмени доказателства по делото следва да бъдат приети така представените с жалбата и заверени от жалбоподателя. Наред с това съдът намира, че  с оглед заявените оспорвания в днешно съдебно заседание от представителя на жалбоподателя следва да бъде предоставена допълнителна възможност на ответната страна да ангажира доказателства, които да касаят извършеното оспорване на заповед №РД-59/04.01.20019 г. и длъжностната характеристика, представена на лист 31 от делото. Наред с това съдът намира, че следва да бъде задължена ответната страна да попълни преписката със заповед №З-РД-352/24.09.2019 г., касаеща назначаване на комисията, изготвила протокол за извършената служебна проверка от 10.10.2019 г. С оглед на изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№7192/20.11.2019 г.

ПРИЕМА като писмени доказателства: заповед №ЗРД-380/17.10.2019 г. на командир на Учебен полигон „Корен“, с.Корен; длъжностна характеристика за длъжността „Механик“ с рег.№З-224/28.01.2019 г.; документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№7192/20.11.2019 г. – от лист 14 до лист 38 от делото.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответната страна за следващото съдебно заседание да ангажира доказателства, касаещи запознаване на жалбоподателя с представените по делото документи заповед №РД-59/04.01.20019 г. и длъжностна характеристика.

 ЗАДЪЛЖАВА ответната страна за следващото съдебно заседание да представи заповед №З-РД-352/24.09.2019 г., касаеща назначаване на комисията, изготвила протокол за извършената служебна проверка от 10.10.2019 г.

Адв.В. – Нямам други доказателствени искания на този етап.

Юрк.Д. – Нямам други доказателствени искания на този етап.

За събиране на доказателства съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата и

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 24.01.2020 г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат уведомени от днес.

Заседанието приключи в 10:24 часа.

Протоколът се изготви на 13.12.2019 г.

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: