П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 13.12.2019 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на тринадесети декември две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1243 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:25 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ, П.Г.Т., Д.И.Т., Г.А.Г. и Ж.И.Ж., редовно призовани чрез адв.С.П., не се явяват. За тях се явява адв.П. с пълномощно, представено по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Хасково, редовно призован, се представлява от юрк.В.В., редовно упълномощена, с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ „ММ Инженеринг“ ЕООД – Хасково, редовно призовани, не се явяват, не изпращат представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Б.Д.Р., редовно призована, не се явява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ М.Д.К., нередовно призована. За същата има призовка, в която е посочено, че същата е починала. Изискана е служебна справка от НБД „Население“ при МРРБ. Относно починалата страна е установено, че нейното презиме е „Д.“ а не както е посочено „Д.“. Установени са наследниците на същата и с разпореждане на съда от закрито заседание от 06.12.2019 г. наследниците са конституирани, а това са К.М.К. и В.Р.Б..

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ К.М.К., редовно призован, не се явява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ К.Д.Ч., нередовно призован, не се явява. За същия са изискани данни от НБД „Население“ при МРРБ за регистрация по постоянен и настоящ адрес. Призовките се връщат в цялост, че лицето е в чужбина. Изискани са данни за трудов договор и такъв не е установен.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ А.М.А., редовно призована, не се явява и не изпраща представител. От същата има постъпило становище от 13.12.2019 г. Сочи, че няма да се яви, поддържа мнението на съкооператорите си.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.П.Д., редовно призован, се явява лично.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ М.Х.Б., редовно призована, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Х.К.К., нередовно призован, призовката е върната в цялост с данни, че лицето се намира в чужбина. Служебно са изискани данни за адресна регистрация и трудов договор. Не е установен трудов договор.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ А.М.М., редовно призован, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ ЕАД „Енергоразпределение Юг“ – Пловдив, редовно призовани, не се явяват, не изпращат представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.С.Г., редовно призован, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.И.Ж., нередовно призован, призовката се връща в цялост, с отбелязване, че лицето се намира в чужбина. Служебно са изискани данни за постоянен и настоящ адрес, както и за трудов договор, какъвто не се установява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ М.Д.К., редовно призована, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Г.Д.Т., редовно призован при условията на отказ, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Т.Т.Ч., редовно призован, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.Д.К., нередовно призована, не се явява и не изпраща представител. Служебно са изискани данни за постоянен и настоящ адрес, тъй като в призовката се сочи, че същата се намира в чужбина. Изискани са данни и за трудов договор, какъвто не се установява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ А.М.Т., редовно призована, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ М.М.Т., редовно призована, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.Д.Х.  редовно призована, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ П.Г.Я., редовно призована. Съдът установи, че като заинтересовано лице е конституирана П.Г.Я., за която е върната призовка с отбелязване, че същата има и фамилно име Т.. При изисканата служебна справка от НБД „Население“ при МРРБ и установения ЕГН съдът установи, че  лицето е с имена П.Г.Я. и посоченият ЕГН в справката на стр.243 съвпада с ЕГН на жалбоподателя, посочен като П.Г.Т..

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ В.Р.Б., нередовно призован за днешно съдебно заседание, призовката е върната в цялост, не се явява, не изпраща представител.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.С., редовно призована, не е представила заключение за днешното съдебно заседание, не се явява. От същата е постъпило становище от 10.12.2019 г., в което сочи, че са необходими допълнителни справки в Община Хасково, което е попречило за днешно съдебно заседание да бъде изготвено заключението.

Адв.П. – Има твърде много нередовно призовани. Не е налице и заключение на вещото лице. Да не се дава ход на делото.

Юрк.В. – Аз същи считам, че с оглед нередовното призоваване на пет от заинтересованите страни ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.П.Д. – Няма смисъл да се дава ход на делото днес.

Съдът намира, че с оглед нередовното призоваване на заинтересовани лица по делото ход в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. По отношение на заинтересованите лица К.Д.Ч., Д.И.Ж., Д.Д.К. и Х.К.К. следва отново да бъдат призовани на така установените адреси до настоящия момент, като бъде указано на връчителя да залепи уведомление на основание чл.18а, ал.9 от АПК. Наред с това следва да бъде допусната промяна в презимето на заинтересовано лице М.Д.К., като същата бъде вписана като Д., но едновременно с това следва да бъде заличена, доколкото към настоящия момент няма произнасяне относно заличаването й. Следва да бъдат изискани служебно данни дали заинтересованото лице В.Р.Б. има регистриран трудов договор. Като установи, че до настоящия момент като заинтересована страна под №26 е конституирана П.Г.Я., чийто ЕГН съвпада с жалбоподателя, посочен в жалбата като П.Г.Т., но установено за същата, че в НБД „Население“ тя е с фамилно име Я., съдът намира, че следва да бъде заличена като заинтересовано лице посочената под №26  П.Г.Я., доколкото същата е лице, което е конституирано в настоящото производство като жалбоподател. Следва да бъде допусната поправка на фамилното име на жалбоподателя П.Г.Т., като вместо „Т.“ тя бъде записана като „Я.“, което се установява от НБД „Население“ към МРРБ. Поради изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОПУСКА ПОПРАВКА във фамилното има на жалбоподателя П.Г.Т., като вместо „Т.“ същата бъде записана „Я.“.

ДОПУСКА ПОПРАВКА в презимето на заинтересовано лице М.Д.К., като същата бъде записана като М.Д.К. и ЗАЛИЧАВА същата като починала.

ДА СЕ ИЗПРАТЯТ призовки до заинтересованите лица К.Д.Ч., Д.И.Ж., Д.Д.К. и Х.К.К.,  като на връчителя се укаже да залепи уведомление на основание чл.18а, ал.9 от АПК.

ДА СЕ НАПРАВИ справка относно регистриран трудов договор на заинтересованата страна В.Р.Б. с ЕГН **********.

Адв.П. – Нямам други доказателствени искания.

Юрк.В. – Нямам други доказателствени искания.

Съдът, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 31.01.2020 г. от 10:00 часа, за която дата страните уведомени от днес.

Да се призове вещото лице.

Заседанието приключи в 10:40 часа.

Протоколът се изготви на 13.12.2019 г.

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: