П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.01.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети януари две хиляди и двадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Елеонора Иванова

сложи за разглеждане исково адм. дело № 1256 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ С.И.Г., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв. А., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Областна дирекция на МВР - Хасково, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от гл.юрк. С., надлежно упълномощен по делото.

От пълномощника на ответника е депозиран писмен отговор на исковата молба.

СТРАНА Окръжна прокуратура - Хасково, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от прокурор Елеонора Иванова.

Адв. А. – Да се даде ход на делото.

Гл.юрк. С.– Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се исковата молба.

Адв. А. – Поддържам изцяло исковата молба, така както е депозирана. Да се приложи към настоящото дело АНД № 62/2019 г. по описа на РС – Харманли. Нови доказателства няма да соча.

Гл.юрк. С.– Поддържам депозирания отговор на исковата молба, с посочените в същия възражения и съображения по отношение на исковата претенция. Да се приложи към настоящото дело АНД № 62/2019 г. по описа на РС – Харманли. Няма да соча нови доказателства.

ПРОКУРОРЪТ – Становище по основателността на исковата молба ще взема в хода по същество. Да се приложи към настоящото дело АНД № 62/2019 г. по описа на РС – Харманли. Нямам искания за събиране на доказателства.

Съдът намира, че към настоящото дело следва да бъде приложено така постъпилото АНД № 62/2019 г. по описа на РС – Харманли, като събраните в него материали следва да приеме като писмени доказателства в настоящото производство, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

            ПРИЛАГА към настоящото дело АНД № 62/2019 г. по описа на РС – Харманли и ПРИЕМА като писмени доказателства всички, съдържащи се в него документи.

Адв. А. – Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Гл.юрк. С.- Считам делото за изяснено от фактическа страна.

ПРОКУРОРЪТ – Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. А. – Моля да уважите исковата ни молба и да ни присъдите направените разноски от моя доверител по отношение на АНД № 62/2019 г. по описа на РС – Харманли, както и направените разноски по настоящото дело.

Гл.юрк. С.– Моля да отхвърлите исковата претенция като неоснователна и недоказана. В случай, че решите да я уважите Ви моля да вземете предвид съображенията, които съм изложил в отговора на исковата молба.

ПРОКУРОРЪТ – Считам претенцията за присъждане на обезщетение за имуществени вреди за частично основателна. Доколкото наказателното постановление е било частично отменено считам, че следва претенцията да бъде уважена съразмерно отменената част на наказателното постановление.

Съдът ще постанови решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:04 часа.

Протоколът се изготви на 03.01.2020 г.

 

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: