П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 07.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на седми януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                             

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане исково адм. дело № 1309 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 09:50 часа се явиха:

 

                ИЩЕЦЪТ С.Т.С., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. Р., надлежно упълномощен по делото с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

            ОТВЕТНИКЪТ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от гл.юрк. С., надлежно упълномощен по делото с пълномощно, приложено към отговора по исковата молба.

            ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от прокурор Цвета Пазаитова.

 

            По хода на делото:

Адв. Р. – Не съществуват процесуални пречки. Моля да дадете ход на делото.

Гл. юрк. С.- Да се даде ход на делото.

            ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

            ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

            Докладва постъпилата искова молба с правно основание чл. 1, ал. 1 от ЗОДОВ.

            Докладва постъпилия по делото писмен отговор от А.Ц.Г. – Директор на ОДМВР – Хасково, чрез пълномощника С.Т.С..

Докладва, че по делото е постъпило АНД № 467/2019 г. по описа на РС – Хасково.

Адв. Р. – Поддържам исковата молба така, както сме я подали.  Да се приобщи постъпилото АНД № 467/2019 г. по описа на РС – Хасково към настоящото дело. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за  изяснено.

Гл.юрк. С.– Поддържам представения отговор по исковата молба. Да се приложи към настоящото дело постъпилото АНД № 467/2019 г. по описа на РС – Хасково.  Няма да соча нови доказателства. Нямам доказателствени искания.

            ПРОКУРОРЪТ – Считам предявения иск за допустим. Да се приложи към настоящото дело постъпилото АНД № 467/2019 г. по описа на РС – Хасково. Нямам доказателствени искания.

 

            Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото приложените към исковата молба заверени копия на писмени доказателства, както и следва да приобщи към доказателствения материал по делото АНД № 467/2019 г. по описа на РС – Хасково, ведно с приложените към същото писмени материали, и като взе предвид факта, че страните не правят нови доказателствени искания в днешното съдебно заседание, съдът намира, че делото е изяснено от фактическа страна и следва да бъде даден ход по същество.

Мотивиран от горното съдът

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

            ПРИЕМА като доказателство по делото приложеното към исковата молба Решение № 240/17.07.2019 г., постановено по АНД № 467/2019 г. по описа на РС – Хасково.

ПРИЛАГА към настоящото дело АНД № 467/2019 г. по описа на РС – Хасково, ведно с приложените към същото писмени материали.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Р. - Госпожо Председател, считам, че предявеният иск е доказан по основание и по размер. Налице са фактическите предпоставки за реализиране на отговорността на държавата по чл. 1, ал. 1 от ЗОДОВ. Ето защо Ви моля да постановите акт, с който да осъдите ОДМВР – Хасково да ни заплати сумата от 300 лв., която представлява нанесените вреди във връзка с издаденото наказателно постановление против моя доверител. Моля да ни бъдат присъдени и направените разноските в настоящото производство.

Гл.юрк. С.– Уважаема госпожо Съдия, с оглед представените писмени доказателства по делото считам предявения иск за доказан по основание и по размер. В случай, че прецените да отхвърлите предявения иск моля да присъдите юрисконсултско възнаграждение в полза на ответника.

ПРОКУРОРЪТ – Госпожо Председател, считам предявения иск за основателен и доказан по размер. Считам, че е изпълнен фактическият състав за реализиране на отговорността на държавата по чл. 1, ал. 1 от ЗОДОВ. Няма да соча други съображения. Считам, че са събрани достатъчно доказателства за изясняване на делото от фактическа страна, с оглед на което моля за Вашето решение в този смисъл.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Заседанието приключи в 09:55 часа.

Протоколът се изготви на 07.01.2020 година.

 

 

СЪДИЯ:                  

 

 

 

Секретар: