П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 23.12.2019 година

 

Хасковският административен съд …………….………...... в публично съдебно заседание на двадесет и трети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

 

При участието на секретаря Г. Мазгалова ..……….....…………………………...

и прокурора ………………………………………............…..……………….………………

сложи за разглеждане адм.дело № 1217 по описа за 2019 година ..........………...........

докладвано от Председателя ……………......………....…...……....………..……...………

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА Е.Н.В., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява, представлява се от адв. Д. О., надлежно упълномощен по делото от днес.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.Г.Д., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява, представлява се от адв. Д. О., надлежно упълномощен по делото от днес.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.Я.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява, представлява се от адв. Д. О., надлежно упълномощен по делото от днес.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Т.А.Т., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява, представлява се от адв. Д. О., надлежно упълномощен по делото от днес.

            ОТВЕТНИКЪТ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „РОЛИНГ“ ООД, редовно призовани за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., се представляват от адв. Н. К., надлежно упълномощен по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не изпращат представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Р.И.Д., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето е починало.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА А.Р.А., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Н.К.Б., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето не живее в Република България.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Н.Ж.Ж., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето живее в И..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА З.Б.Г., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето живее в Ю..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Ф.А.А., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА А.И.А., нередовно призован за днешното съдебно заседание, призовката връчена на 16.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Н.И.Т., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че апартаментът на същата е продаден през 2015 г. и има нов собственик – Х. С. Х..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА П.Д.С., нередовно призован за днешното съдебно заседание, призовката връчена на 18.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Н.П.Д., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че апартаментът на същия е продаден, а лицето живее в гр. П..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА С.В.П., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Ц.А.Х., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето живее в И..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Ц.И.И. екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето живее в И..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Г.К.Г., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА П.Н.С., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че такова лицето не живее на посочения адрес.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Т.К.П., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА К.Б.Г., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето отказва да получи същата, тъй като на посочения адрес живее брат му.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.Р.Д., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето живее в И..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА А.К.М., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето не живее на посочения адрес, а е бил наемател.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Г.Б.Г., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че такова лице не живее на посочения адрес.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.Б.Б., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето е починало.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Е.М.С., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че апартаментът на същата е продаден и има нов собственик от 2016 г. – М. М..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.К.Т., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Л.Д.А., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА З.Д.А., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Б.В.А., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА М.И.И., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето не живее на посочения адрес, като е посочен друг адрес за кореспонденция, на който същото може да бъде призовано.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Х.Д.Ч., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА А.И.М., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето не е намерено на посочения адрес.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА М.Х.Г., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето е починало.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА П.Х.А., нередовно призован за днешното съдебно заседание, призовката до лицето не е върната по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.Х.Ч., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.Х.П., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА С.Д.Ч., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Г.П.Б., нередовно призована за днешното съдебно заседание, призовката до лицето не е върната по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.В.З. редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.,

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.П.З., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Б.К.Й., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето живее в А..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА А.К.А., нередовно призован за днешното съдебно заседание, призовката връчена на 17.12.2019 г., се явява лично, не възразява по нередовното призоваване и моли да бъде освободен от съдебно заседание, тъй като заявява незаинтересованост по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА П.Н.Б., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 15.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Е.Б.К., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА И.С.И., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.Г.М., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Е. Г. Д., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., се явява лично. По данни от заинтересованата страна новият собственик на апартамента е синът й Т. Д. Д., който от година и половина живее и работи в И..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ЕТ „В. – В. Д.“, редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „К. К.“ ЕООД чрез представляващ Я.Ж.Г., редовно призовани за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се представляват.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА М.Г.Т., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето не живее на посочения адрес от 15 години и призовката е оформена при отказ на съпругата Е. Т. да я получи.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.М.Т., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.М.Т. като законен представител на Г.И.Т. и на М.И.Т., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 13.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Н.И.К., нередовно призован за днешното съдебно заседание, призовката връчена на 17.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА К.Н.К., нередовно призован за днешното съдебно заседание, призовката връчена на 17.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.Н.Н., нередовно призована за днешното съдебно заседание, призовката връчена на 17.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА О.Х.М., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА А.Х.Т., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА М.Г.М., екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето е на лечение в гр. С..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Т.Х.Л., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.Х.Л., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 12.12.2019 г., не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА К.Р.Й., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА К.Д.К., редовно призована за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Р.В.Й., редовно призована за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Т.Х.Д., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА М.Х.Н., редовно призована за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Й.С.Й., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.М.Д., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА П.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.Г.П., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.В.В., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Е.Г., редовно призован за днешното съдебно заседание, при условията на чл.137, ал.5 от АПК, , не се явява и не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Н.Б.Г., нередовно призован, екземплярът от призовката е върнат в цялост с отбелязване, че лицето не живее на посочения адрес, като е посочен друг адрес за кореспонденция, на който същото може да бъде призовано.

АДВ. О.: Госпожо председател, с оглед нередовното призоваване на страните както и късното ми упълномощаване, Ви моля да не бъде даван ход на делото в днешно съдебно заседание.

АДВ. К.: Госпожо председател, моля да не бъде даван ход на делото в днешно съдебно заседание.

СЪДЪТ намира, че ход на делото в днешно съдебно заседание не следва да бъде даден, поради следните причини:

На първо място съдът съобрази, че голяма част от заинтересованите страни в процеса са нередовно призовани, отделно от това три от заинтересованите страни към настоящия момент са починали, поради което в настоящия процес като страни по делото следва да бъдат конституирани техните наследници.

На следващо място съдът констатира, че при подаване на жалбата от страна на жалбоподателите не е изпълнено условието на чл.151, т.4 от АПК към същата да са приложени преписи от жалбата според броя на останалите страни, които в случая са 70 броя.

Не на последно място съдът взе предвид и обстоятелството, че страните К.Р.Й., К.Д.К., Р.В.Й., Т.Х.Д., М.Х.Н., Й.С.Й., В.М.Д., П.Х., В.Г.П., В.В.В., Е.Г. са призовани за днешно съдебно заседание при условията на чл.138, ал.1 във връзка с чл.137, ал.5 от АПК. Отделно от това с оглед отбелязванията, направени в част от върнатите в цялост призовки, по реда на посочената разпоредба ще следва да бъдат призовани и още от конституираните заинтересовани страни в процеса, при условията на посочените по-горе правни норми.

Цитираната по-горе норма сочи, че когато страната е призована чрез залепване на съобщение по реда на чл.18а, ал.9 или по изречение първо, след като установи редовността по направеното по този начин съобщение, съдът разпорежда съобщението да се приложи по делото и назначава особен представител на разноски на жалбоподателя.

В изпълнение на цитираната норма и като взе предвид, че броят на страните по отношение на които ще следва да бъдат назначени особени представители е значителен, на всеки един от жалбоподателите следва да бъде възложено да внесе депозит в размер на по 1 200.00 лв., представляващи възнаграждение за особен представител за две съдебни инстанции в 7-дневен срок от днес по набирателна сметка на Административен съд – Хасково. След което на заинтересованите страни в процеса, в закрито съдебно заседание от съда, ще бъдат назначени особени представители.

Водим, от което съдът

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

УКАЗАВА на жалбоподателите Е.Н.В., Д.Г.Д., П.Я.Х., Т.А.Т., че в 7-дневен срок от днес следва да представят в Административен съд – Хасково 70 броя преписи, от депозираната в съда жалба, за връчването им на останалите страни в процеса.

УКАЗАВА на жалбоподателите Е.Н.В., Д.Г.Д., П.Я.Х., Т.А.Т., че при неизпълнение на дадените от съда указания в посочения срок, на основание чл.158, ал.3 от АПК, жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото ще бъде прекратено.

ЗАДЪЛЖАВА жалбоподателите Е.Н.В., Д.Г.Д., П.Я.Х., Т.А.Т., в 7-дневен срок от днес, всеки един от тях да внесе по набирателна сметка на Административен съд – Хасково сумата от по 1 200.00 лв. депозит за особен представител за конституираните по делото заинтересовани страни: К.Р.Й., К.Д.К., Р.В.Й., Т.Х.Д., М.Х.Н., Й.С.Й., В.М.Д., П.Х., В.Г.П., В.В.В., Е.Г., призовани по реда на чл.137, ал.5 от АПК.

УКАЗАВА на жалбоподателите Е.Н.В., Д.Г.Д., П.Я.Х., Т.А.Т., че при неизпълнение на дадените от съда указания в посочения срок, жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото ще бъде прекратено.

ЗАЛИЧАВА като заинтересовани страни починалите лица: Р.И.Д., М.Х.Г., Д.Б.Б..

В изпълнение на горното, съдът

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 20.03.2020 г. от 10.00 часа, за която дата по отношение на редовно призованите страни да не се изпращат призовки, съобразно разпоредбата на чл.138, ал.2 от АПК, а по отношение на

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ: Н.К.Б., Н.Ж.Ж., З.Б.Г., Ц.А.Х., Ц.И.И., Д.Р.Д., Б.К.Й., Т. Д. Д., за които беше констатирано, че не живеят в Р. Б., за следващо съдебно заседание, да се призоват по реда на чл. 137, ал.5, чрез поставяне на съобщения на таблото за съобщения в Административен съд – Хасково и на интернет страницата на съда.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ: А.И.А., П.Д.С., М.И.И., П.Х.А., Г.П.Б., Н.И.К., К.Н.К., В.Н.Н., М.Г.М., Н.Б.Г., Н.И.Т., К.Б.Г., Е.М.С., Н.П.Д. и М.Г.Т., да бъдат повторно призовани, с оглед нередовното им призоваване за днешно съдебно заседание, А.И.М. да се призове по постоянен адрес.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ: П.Н.С., А.К.М. и Г.Б.Г., да се призоват по настоящ адрес след извършена справка в НБД „Население“ за посочените лица.

Заседанието приключи в 10.25 часа.

            Протоколът се изготви на 23.12.2019 година.

 

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

 

Секретар: