П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 10.01.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на десети януари две хиляди и двадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1285 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ИВ ДЕЙ“ ЕООД - ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ – ПЛОВДИВ ПРИ ЦУ НА НАП, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк. Р., с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

Съдът докладва, че от жалбоподателя е постъпила молба за оттегляне на жалбата, в която взема становище и по отношение на разноските за юрисконсултско възнаграждение, в случай на прекратяване на делото.

Юрк. Р. – Уважаема госпожо Председател, при този изход на спора, не възразявам искането на насрещната страна да бъде уважено, като моля, въпреки изложеното от процесуалния представител на жалбоподателя, да ни бъде присъдено юрисконсултско възнаграждение, за което има приложен списък на разноските в административно-наказателната преписка.  

Съдът намира, че така постъпилата за днешно съдебно заседание молба, с която жалбоподателят оттегля своята жалба, следва да бъде уважена, като на основание чл. 159, т. 8 от АПК жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по нея бъде прекратено. Наред с това следва да се има предвид, че по така образуваното производство, с оглед крайния изход по спора, следва да бъде присъдено юрисконсултско възнаграждение за ответната страна, което да бъде определено в минималния размер от 100 лв.

Водим от изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на „Ив-Дей“ ЕООД – гр.Х., ул. „З.“ ***, ЕИК ***, против Заповед за налагане на принудителна административна мярка № ФК-686-0031618/21.10.2019 г., издадена на основание чл. 186, ал. 1, т. 1, б. А от ЗДДС във вр. с чл. 186, ал. 3 от ЗДДС от Началник Отдел Оперативни дейности – Пловдив, в ЦУ на НАП.

            ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 1285/2019 г. по описа на Административен съд – Хасково.

            ОСЪЖДА „Ив-Дей“ ЕООД – гр.Х., ул. „З.“ ***, ЕИК *** да заплати на НАП сумата в размер на 100.00 лв. /сто лева/, представляваща юрисконсултско възнаграждение.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в седмодневен срок, считано от днес за явилата се страна и от получаване на съобщението за неявилата се пред Върховния административен съд.

            Заседанието приключи в 10:03 часа.

Протоколът се изготви на 10.01.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: