П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 09.01.2019 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на девети януари през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

 

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:        ВАСИЛКА Ж.

                                                                Членове:       

 

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело №  1006 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Василка Ж.   

На именното повикване в 10.31 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ М.Н.В. и В.Н.В., редовно уведомени от предходното съдебно заседание, не се явяват. За същите се явява адв.Й.Й., надлежно упълномощен, с представено по делото писмено пълномощно.

ЗА ОТВЕТНИКА по жалбата Кмет на Община ХАСКОВО, редовно уведомен от предходното съдебно заседание, се явява ст.юрисконсулт В. В., надлежно упълномощена, с днес представено по делото писмено пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ инж.В.Л.Р.-А., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява.

АДВ.Й. Госпожо съдия, с оглед непредставянето на заключение от вещото лице по назначената експертиза, моля да не се дава ход на делото и същото да бъде отложено за друга дата, като се даде възможност на вещото лице да изготви заключение.

ЮРК.В. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА, че в законоустановения срок по делото не е постъпило заключение от вещото лице инж.В.Л.Р.-А. по назначената в предходното съдебно заседание съдебно-техническа експертиза, като приема, че причината за несвоевременното представяне на заключение от вещото лице по поставената му задача е  късното му уведомяване за изготвяне на същото, а именно на 23.12.2019 година.

АДВ.Й. Нямам други доказателствени искания на този етап от производството. Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение по поставената му задача.

ЮРК.В. – Нямам други доказателствени искания на този етап от производството. Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение по поставената му задача.

С оглед изявленията на процесуалните представители на страните, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за изготвяне на необходимата за решаване на спора съдебно-техническа експертиза и доколкото до настоящия момент не се правят искания за събиране на други доказателства

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА възможност на вещото лице инж.В.Л.Р.-А. от назначената по делото съдебно-техническа експертиза, да изготви заключение по поставената ѝ задача.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 26.03.2020 година от 10.00 часа, за която дата страните по делото да се считат редовно уведомени. За следващото съдебно заседание да се призове вещото лице инж.В.Л.Р.-А., с указание, че заключението по назначената експертиза следва да бъде представено по делото, ведно със Справка-декларация по чл.23, ал.2 и чл.24, ал.2 от Наредба № 2/2015 г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, най-късно в едноседмичен срок преди датата на насроченото заседание.

Заседанието приключи в 10.33 часа.

Протоколът се изготви на 09.01.2020 година.

 

 

 

 

 

 

                                                               СЪДИЯ:

 

                                  

 

 

 

    Секретар: