П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 09.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на девети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                              Членове:       

 

      

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело № 1211 по описа за 2019 година   

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА  

На именното повикване в 10.34 часа се явиха:

 

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ „Марица Енерджи" ЕООД, гр.Д., редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява адв.П. Н., надлежно упълномощен да ги представлява, с днес представено по делото писмено пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Директор на РИОСВ – Плевен, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

От Г. С., в качеството му на Директор на РИОСВ-Плевен, са постъпили писмени бележки под вх.№ 76 от 07.01.2020 г., в подкрепа на защитната им теза, които съдът докладва, препис от които се връчи в съдебно заседание на пълномощника на насрещната страна.

АДВ.Н.Моля да се даде ход на делото.

Предвид редовното призоваване на страните, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се постъпилата жалба, насочена против Решение № ПН 9 П/2019 от 06.02.2019г. на Директора на РИОСВ – Плевен за прекратяване на процедура по чл.5 ал.1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда  (НУРИОВОС).

АДВ.Н. – Поддържам жалбата. Нямам възражения по приемането на представените по делото писмени доказателства. Нови доказателства няма да соча. Нямам и други искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства в настоящото производство, приложените под опис писмени такива по ч.адм.дело № 309/2019 г. по описа на АдмС-Хасково и като взе предвид, че от страните не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като доказателства по делото – приложените под опис в надлежно заверен за“вярно с оригинала“ вид копия от писмени документи, находящи се от л.8 до л.69 вкл. от кориците на ч.адм.дело № 309/2019 г. по описа на АдмС-Хасково.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

АДВ.Н. – Моля да постановите решение, с което да отмените решението на Директора на РИОСВ – Плевен и да уважите жалбата на основания, които са подробно посочени в нея.

Моля да ми бъде предоставен срок за писмени бележки.

СЪДЪТ дава възможност на пълномощника на жалбоподателя, в 7-дневен срок, считано от днес, да представи  писмени бележки, в подкрепа на защитната си теза и

ОБЯВИ, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.37 часа.

Протоколът се изготви на 09.01.2020 година.

 

 

 

 

                                                       СЪДИЯ: 

                                                          

                      

 

 

                                              

                                                       Секретар: