П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 08.01.2020 година

 

Хасковският административен съд …………….……… в публично съдебно заседание на осми януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                             

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВА БАЙНОВА

                                                    Членове: ПАВЛИНА ГОСПОДИНОВА

                                                                   АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова ……..………………….……..……..……

и прокурора Николай Трендафилов ….…..…………………………….……………………

сложи за разглеждане АНД (К) № 1113 по описа за 2019 година ….……….......................

докладвано от Председателя ……………………...……………...…………….……..…….…

на именното повикване в 10.22 часа се явиха: …………………...………………………....

 

 

КАСАТОРЪТ К.А., уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

От пълномощника на същата – адв. Т. е постъпила молба с вх. №121/07.01.2020 г., в която заявява, че поради възникнало заболяване не може да се яви в днешно съдебно заседание. Моли да не бъде даван ход на делото. Към молбата адв. Т. прилага болничен лист и удостоверение съгласно изискванията на чл.18, ал.2 от Наредба за медицинската експертиза както и копие на страница от лична амбулаторна карта.

ОТВЕТНИКЪТ ПО КАСАЦИОННАТА ЖАЛБА ТД „ЮЖНА МОРСКА“ КЪМ АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“, уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от  ст. юрк. П., надлежно упълномощена по делото.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от прокурор Николай ТРЕНДАФИЛОВ.

СТ. ЮРК. П. – Госпожо председател, във връзка с депозираната молба и представените към нея доказателства от основния адвокат по делото, не възразявам същата да бъде уважена.

ПРОКУРОРЪТ – Налице е процесуална пречка за даване ход на делото, тъй като в противен случай касационният жалбоподател би бил лишен от правото си на участие в процеса.

Съдът като взе предвид постъпилата молба от пълномощника на касаторката и приложените към същата доказателства, намира, че са налице уважителни причини за неявяване на адв. Т. в днешното съдебно заседание, поради което с оглед гарантирането правото на защита на касаторката намира, че ход на делото не следва да бъде даден и същото следва да бъде отложено за друга дата.

Водим, от което съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 11.03.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени от съдебно заседание.

Заседанието приключи в 10.24 часа.

Протоколът се изготви на 08.01.2020 година.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

Секретар: