П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 16.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на шестнадесети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                             Членове:       

 

                                  

 

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело №  1287 по описа за 2019 година 

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА  

На именното повикване в 10.01 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.Я.Я., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва:

От адв.П.Т., в качеството му на пълномощник на жалбоподателя, е постъпила писмена защита под вх.№ 281/13.01.2020 година. В същата се моли да бъде даден ход на делото. Заявява се, че се поддържа изцяло депозираната жалба, че страната няма искания за събиране на нови доказателства, няма да сочи такива. Моли се да се приеме за разглеждане представената административнонаказателна преписка и се изразява становище по съществото на спора, като обжалваната ЗППАМ да бъде отменена.

ЗА ОТВЕТНИКА Мл.автоконтрольор към Сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично В. Д. Г., в качеството му на мл.автоконтрольор.

В.Г. – Да се даде ход делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА постъпилата жалба, насочена срещу Заповед за прилагане на принудителна административна мярка  с № 1970з-1225 от 02.11.2019 г. на Мл.автоконтрольор в  Сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Хасково, заведена в системата на АИС АНД под № 19-1253-000714/02.11.2019 г. по описа на СПП при ОДМВР Хасково.

В.Г. – Считам, че жалбата е неоснователна, защото обжалваният акт е издаден на основание ЗДвП.

За да издаваме от този род заповеди, ние сме упълномощени с нарочна заповед от директора на ОДМВР, за точно определени случаи, когато ние можем да издаваме заповеди. Това са точно случаите за употреба на алкохол и управление на МПС.

Не възразявам да се приемат приложените към жалбата доказателства. Да се приеме и представената по делото административна преписка, като уточнявам, че приложената към същата Заповед с № 272з-906/20.03.2019 г., е заповедта издадена от Директора на ОДМВР Хасково, която е и цитирана в обжалвания акт. Независимо, че същата не е представена в цялост, моля същата да бъде приета като доказателство по делото, тъй като е заверена за“вярно с оригинала“ и с печат на ОДМВР Хасково. Нямам други доказателствени искания.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото приложените към жалбата и тези, представени от страна на административния орган, под формата на надлежно заверена административна преписка, писмени такива, водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото – надлежно заверени за“вярно с оригинала“ вид копия от Заповед за прилагане на принудителна административна мярка  с № 1970з-1225 от 02.11.2019 г. на Мл.автоконтрольор в  Сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Хасково, Акт за установяване на административно нарушение Серия GA № 104160 от 02.11.2019 г., Справка за нарушител/водач по отношение на лицето Р.Я.Я., относно отнети точки от влезли в сила НП и Заповед с  № 272з-906 от 20.03.2019 г. относно: Оправомощаване на длъжностни лица от ОДМВР Хасково, които да прилагат с мотивирана заповед ПАМ/ЗПАМ/ по чл.171 от ЗДвП на Директора на ОДМВР – Хасково.

В.Г. – Нямам други искания. Да се приключи делото.

Като взе предвид, че от страните не се правят искания за събиране на други доказателства, съдът счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.  

В.Г. – Заповедта е издадена на основание, че лицето Р.Я.Я. ***. Извършен му е тест за употреба на алкохол с техническо средство, по установения от закона ред. Въз основа на което му е съставен АУАН, и на базата на този акт му е издадена съответно и ЗППАМ.

Моля обжалваната заповед да бъде потвърдена, а жалбата на Р.Я.Я. да бъде отхвърлена.

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.09 часа.

Протоколът се изготви на 16.01.2020 година.

 

 

 

 

                                                                       СЪДИЯ: 

                                                       

                    

 

                                                                                                  

   Секретар: