П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 16.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на шестнадесети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:      ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                             Членове:       

 

 

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело № 1313 по описа за 2019 година   

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА 

На именното повикване в 10.10 часа се явиха:

        

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ „КАСИДИ-АЯ“ЕООД – с.***, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява адв.М.Ф., надлежно упълномощена, с представено по делото писмено пълномощно.

ЗА ОТВЕТНИКА по жалбата Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив при Централно управление на Национална агенция за приходите, редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява юрисконсулт Л. Р., надлежно упълномощена, с днес представено по делото писмено пълномощно.

АДВ.Ф. – Моля за ход на делото.

ЮРК.Р. – Ход на делото.

Съдът констатира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се постъпилата жалба срещу Заповед за налагане на ПАМ № ФК-687-0031633/21.10.2019 г. на Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив при Централно управление на Национална агенция за приходите.

АДВ.Ф. – Поддържам жалбата от името на моя доверител. Моля да бъде приета представената административна преписка по издаването на обжалваната заповед, като моля за справка отново да ми дадете възможност да се запозная по-подробно с представения към преписката протокол за извършена проверка в обект.

Съдът предяви за справка на адв.Ф., находящия се на л.17-18 вкл. от кориците на делото Протокол за извършена проверка в обект, представен от страна на ответника като неразделна част от административната преписка, след което същата заяви:

АДВ.Ф. – Ако може да бъде изискан оригинала на този Протокол за извършена проверка на обект, защото след извършената справка в момента констатирам, че по така представения протокол има извършена поправка на датата на проверката.

В този смисъл представям за справка на съда, в днешното съдебно заседание, връчения на моя доверител и съставен в хода на проверката Протокол за извършена проверка в обект, по отношение на датата на проверката. Искането ни е да бъде изискан оригинала.

След извършена справка с така представения от страна на пълномощника на жалбоподателя екземпляр от индигирано копие на Протокол за извършена проверка в обект със сер.АА № 0031633, с този находящ се на л.17-18 вкл. от кориците на делото, същият се върна на пълномощника на жалбоподателя.  

АДВ.Ф. – Освен това искане, за представяне на оригинала на протокола от извършената проверка, с оглед начина на извършване на проверката и самата контролна покупка, извършена от проверяващите, имам искане и за допускане събирането на гласни доказателства в настоящото производство, чрез разпит на един свидетел, при режим на довеждане от страна на жалбоподателя за следващото съдебно заседание. Това е лицето, присъствало по време на проверката, и което е записано в протокола, а именно Т.С.С.. Същата искаме да установи начина, по който е извършена проверката, че в същия момент тя е работила на касата, обслужвала е клиенти, и проверяващите органи са взели стоката, оставили са пари, без да изчакат, и са си тръгнали, или просто за начина на извършване на проверката, тъй като се вижда и от представените касови отчети в хода на проверката, че има издавани касови бележки в този момент, на маркирани продажби. Нямам други искания на този етап от производството.

ЮРК.Р. – Уважаема госпожо административен съдия, поддържам становището на представителя на Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив при Централно управление на Национална агенция за приходите, като считам жалбата за неоснователна.

Моля да приемете представената административна преписка, като считам, че същата е представена в цялост.

Моля да не уважавате искането на насрещната страна за разпит на свидетел, тъй като извършеното нарушение е безспорно установено и доказано, съгласно приложените доказателства.

По отношение на оригинала на протокола, който се изисква, не възразявам. Нямам други доказателствени искания.

АДВ.Ф./реплика/ – Единственият документ от проверката по доказателствата е именно този протокол и след представянето на оригинала, ще преценя дали ще имаме други искания в тази насока. 

По така направените доказателствени искания, на първо място съдът счита, че следва да приеме като доказателства по делото изпратените от страна на административния орган, под формата на надлежно заверена административна преписка, писмени такива.

След като извърши справка в представения от пълномощника на жалбоподателя в индигирано копие екземпляр от връчения на същия от административния орган Протокол за извършена проверка в обект със сер.АА № 0031633 на Офис Стара Загора при ТД-ЦУ на НАП, намира за основателно искането по делото да бъде представен и оригинала на този протокол, доколкото на 1-ва страница от индигираното копие констатира, че началната дата, вписана в протокола е 15.10.2019 година, за разлика от този, представен като неразделна част от административната преписка, с вписана дата 16.10.2019 година.

За основателно намира и доказателственото искане, направено в днешното съдебно заседание от страна на пълномощника на жалбоподателя, относно допускане събирането на гласни доказателства в настоящото производство, чрез разпита на днес посоченото лице, а именно Т.С.С., при режим на довеждане за следващото съдебно заседание от страна на жалбоподателя, за установяване на сочените в днешното съдебно заседание обстоятелства.

Водим от гореизложеното и като взе предвид липсата на други искания от страните на този етап от производството, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото – надлежно заверени за“вярно с оригинала“ вид копия от Заповед № ЗДУ-ОПР-16/17.05.2018 г. на Изп.директор на НАП, Заповед за налагане на принудителна административна мярка № ФК-687-0031633 от 21.10.2019 г. на Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив при Централно управление на Национална агенция за приходите, ведно с разписка от 04.11.2019 г.,  Протокол за извършена проверка в обект със сер.АА № 0031633/16.10.2019 г., Въпросен лист  за установяване на стоковата и касова наличност в търговски обект в деня на проверката към Протокол за извършена проверка 0031633/15.10.2019 г., Фискална бележка № 1/16.10.2019 г., Декларация от лице, работещо по трудово/гражданско правоотношение от 16.10.2019 г., Декларация на Т.С.С. от 16.10.2019 г. и Фискални бонове от 16.10.2019 година.

ЗАДЪЛЖАВА ответника Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив при Централно управление на Национална агенция за приходите,  в 15-дневен срок, считано от днес, и не по-късно от датата на следващото съдебно заседание, да представи по делото в оригинал приложения като неразделна част от административната преписка:

- Протокол за извършена проверка в обект сер.АА № 0031633.

ДОПУСКА до разпит в качеството на свидетел лицето Т.С.С., при режим на довеждане от страна на жалбоподателя за следващото съдебно заседание, за установяване на сочените от пълномощника на същия обстоятелства.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 09.04.2020 година от 10.00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени.

Заседанието приключи в 10.19 часа.

Протоколът се изготви на 16.01.2020 година.

 

 

 

 

                                   СЪДИЯ:

                                  

       

 

 

 Секретар: