П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 21.01.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и първи януари две хиляди и двадесета година в състав:

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора:

сложи за разглеждане адм. дело № 1331 по описа за 2019 г.

докладвано от съдия Цветомира Димитрова

на именното повикване в 10:20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.К.Д., редовно призована за днешното съдебно заседание, се явява лично и с адв. Д.О., надлежно упълномощен по делото с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от старши юрк. М., надлежно упълномощен, с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

Адв. О. – Да се даде ход на делото.

Юрк. М. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв. О. – Поддържаме жалбата. Представяме и моля да приемете доказателства за разсрочени плащания от доверителката ми към ВиК ЕООД - Хасково, които са представени в общината след издаване на обжалваната заповед. Със същите ще установим плащане на консумативи и вноски и че не е налице основанието за прекратяване на договора. Други доказателства няма да сочим. Моля да приемете представените такива по делото.

Юрк. М. – Оспорвам жалбата. Моля да приемете административната преписка. Не възразявам да се приемат днес представените от пълномощника на жалбоподателя писмени доказателства. Към 30.10.2019 г., датата на издаване на атакуваната заповед, предишният кмет Д.Б. мисля, че не беше на работа, а към датата на издаване на настанителната заповед, същият си беше на работа. Представям и моля да приемете Заповед № 810/22.06.2017 г. относно оправомощаването на зам.-кмета В.Б. да подписва всички видове заповеди, касаещи отдаване под наем на обекти общинска собственост, както и всякакви договори за наем. Други доказателства няма да соча.

За изясняване на делото от фактическа страна, съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства документите съдържащи се в административната преписка, изпратена в съда с писмо вх.№ 7388/28.11.2019 г. по описа на АдмС - Хасково, допълнително представената като част от административната преписка с писмо вх.№ 7569/04.12.2019 г. по описа на АдмС – Хасково Заповед № Н-392/30.10.2019 г. на Кмет на Община Хасково, както и днес представените от страна на жалбоподателя и ответника писмени документи, във вид на заверен препис, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№ 7388/28.11.2019 г. – от лист 5 до лист 18 от делото, допълнително постъпилата по делото процесна Заповед № Н-392/30.10.2019 г. на Кмет на Община Хасково, ведно с отбелязване на датата на връчването ѝ, постъпила в съда с придружително писмо вх.№ 7569/04.12.2019 г., както и днес представените от страните писмени документи, във вид на заверен препис, а именно: споразумение за разсрочено плащане № 624/01.10.2018 г.; фискален бон, издаден от ВиК ЕООД – Хасково от 25.11.2019 г.; молба от В.К.Д. до ЧСИ З.З. с вх. № 68565/25.11.2019 г.; вносна бележка за внесена сума от 201 лв. от 25.11.2019 г.; вносна бележка за внесена сума от 101 лв. от 09.12.2019 г. и Заповед № 810/22.06.2017 г. на Кмет на Община Хасково.

Адв. О. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Юрк. М. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. О. – Уважаема госпожо Председател, смятам, че представените днес документи за платени консумативи и разсрочване на дълга на общинското жилище са доказателство, че процесната заповед е неправомерно издадена. Не са взети под внимание тези неща. От друга страна, при настаняването на доверителката ми, тя е представила документ, че живее със сина си Н.К.Н. и на база на това е издадена настанителната заповед, а при прекратяването ѝ, синът ѝ не е бил уведомен, което също я прави недопустима. На последно място, заповедта за прекратяване е подписана от временно  изпълняващ длъжността зам.-кмет В.Б., без да има правомощия за това, поради което считаме, че следва да бъде отменена. В тази връзка искам да кажа, че в Административен съд - Хасково имаше 3 или 4 дела през месец март 2018 г., но общината видяха, че не са прекратили правилно заповедите и ги оттеглиха  преди да се стигне до решение на съда.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.К.Д. - Искам да кажа, че това жилище е всичко за мен, защото нямам нищо друго за мен и за сина ми. Поради здравословни причини аз стигнах до тук. Ако може, моля да ми се остави същото жилище, за да си живея в него. Аз още живея там.

            Юрк. М. – Уважаема госпожо Председател, считам издадената заповед за правилна и законосъобразна. Към момента на разглеждане на заявлението на жалбоподателя е имало налични неплатени задължения към ВиК. Моля за срок за представяне на писмени бележки.

            Съдът дава възможност на процесуалния представител на ответника да представи писмени бележки в 5-дневен срок от днес.

            Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

            Заседанието приключи в 10:26 часа.

Протоколът се изготви на 21.01.2020 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: