П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 24.01.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и четвърти януари две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1234 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.Х.Г., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв.И.В. с пълномощно, представено по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Командир на Учебен полигон Корен – с.Корен, обл.Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрк.М. Д., редовно упълномощена с пълномощно, представено по делото.

Адв.В. – Да се даде ход на делото.

Юрк.Д. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Юрк.Д. – В изпълнение указанията на съда, представям и моля да приемете препис-извлечение на заповед на командира на Учебен полигон „Корен“ №З-РД-352/24.09.2019 г.

Адв.В. – Да се приеме представената заповед.

Съдът намира, че като писмени доказателства по делото следва да бъде приета така представената заповед на командира на Учебен полигон „Корен“ №З-РД-352/24.09.2019 г.

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства: заповед на командира на Учебен полигон „Корен“ №З-РД-352/24.09.2019 г. относно: Отразяване ежедневната дейност на Учебен полигон „Корен“, с рег.№3-180/16.01.2020г.

Адв.В. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено, да се приключи.

Юрк.Д. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено.

Съдът, като взе предвид, че от страните не се правят други доказателствени искания, намери делото за изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.В. – Моля да отмените процесната заповед №ЗРД-380/17.10.2019г. на командира на Учебен полигон „Корен“ по всички съображения посочени в жалбата, както и в допълнителна молба от 12.12.2019г. Моля да присъдите на доверителя ми направените по делото разноски, а именно: платено адвокатско възнаграждение и държавна такса. Считам, че се установи и не се доказа, че доверителят ми не е извършил процесното нарушение. Считам, че така издадената заповед няма съдържанието на чл.148, ал.1 и ал.2 от правилника, който всъщност препраща към чл.152 от закона. В процесната заповед липсват място на извършване на нарушението, същата е немотивирана, липсват доказателства, че доверителя ми е дал писмени обяснения. Не се доказа, че длъжностната характеристика е връчена преди издаване на процесната заповед. С оглед на което Ви моля за Вашият съдебен акт.

Юрк.Д. – Моля да постановите решение, с което да отхвърлите жалбата на Г.Х.Г. и да потвърдите законосъобразността на заповед №ЗРД-380/17.10.2019г. на командира на Учебен полигон „Корен“. Правя възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение. Моля да ми предоставите възможност, в определен от Вас срок да представя писмени бележки.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Съдът определя срок на ответника за представяне на писмени бележки до 31.01.2020г.

Заседанието приключи в 10.10 часа.

Протоколът се изготви на 24.01.2020 г.

 

 

 

Съдия:

 

 

 

 

Секретар: