П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 30.01.2020 година

 

Хасковският административен в публично съдебно заседание на тридесети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                 Членове:       

 

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело № 1326 по описа за 2019 година    

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА  

На именното повикване в 10.01 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Юголес“ООД – гр.И., редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат представител.

Съдът докладва:

От пълномощника на същия, адв.Н. М., е постъпила молба вх.№ 738/29.01.2020 г., ведно с приложено пълномощно за процесуално представителство и списък на разноски по делото, с която моли да бъде даден ход на делото.

Завява, че не възразява делото да се гледа в отсъствие на представител на страната. Поддържа депозираната жалба и изложените в нея съображения. Не възразява да се приемат представените писмени доказателства, няма да сочи нови доказателства и изразява становище по съществото на спора, като прилага препис от молбата, ведно със списък на разноските по делото и за насрещната страна, които се връчиха в съдебно заседание на пълномощника на ответната страна.

ЗА ОТВЕТНИКА по жалбата Директор на ТП на „ДГС“ - И., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява адв.А. Й., надлежно упълномощена да го представлява, с днес представено по делото писмено пълномощно.

АДВ.Й. Уважаема госпожо Председател, моля да не давате ход на делото в днешното съдебно заседание, като се съображенията ми са следните:

В Административен съд-Хасково, освен настоящото производство, е образувано и адм.дело № 1290/2019 г. по описа на АдмС-Хасково, което е насрочено също за днес от 10.15 часа.

Предмет на адм.дело № 1290/2019 г. е основната заповед на Директора ТП на „ДГС“ – И., която е с № РД-10-307/30.10.2019 година.

Предмет на настоящото  производство е Заповед с № РД-10-317/12.11.2019г. на Директора на ТП на „ДГС“ – И., с която е изменен първоначално издадения от Директора на ТП на „ДГС“ – И. административен акт.

Съгласно разпоредбата на чл.91 от АПК, административният орган има право в едноседмичен срок от получаване на жалбата да преразгледа случая, да измени или отмени издадения акт. Така че считам, че ход на делото не следва да бъде даден, производството по същото да бъде прекратено и същото да бъде обединено с първоначално образуваното такова, а именно по дело 1290/2019 г. по описа на АдмС-Хасково.

Съдът като взе предвид направеното от пълномощника на ответника искане, както и служебно извършената справка в САС“Съдебно деловодство“ на Административен съд -Хасково, установи, че в същия съд е образувано адм.дело № 1290 по описа за 2019 г. на съда, по жалба на Юголес“ООД – гр.И., срещу Заповед с № РД-10-307/30.10.2019 г. на  Директора на ТП на „ДГС“ – И., насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на днешна дата от 10.15 часа.

Като взе предвид, че предмет на разглеждане по адм.дело № 1290/2019 г. по описа на АдмС-Хасково е заповедта, която е изменена с процесната по настоящото дело  Заповед с № РД-10-317/12.11.2019г., издадена от Директора на ТП на „ДГС“ – И.,  както и че по двете образувани в същия съд дела участват едни и същи лица на страната на жалбоподателя и на страната на ответника, намира че са налице предпоставките на разпоредбата на чл.213 от ГПК, приложим и в настоящото производство на основание чл.144 от АПК, делата да бъдат съединени в едно производство за издаване на общо решение по тях, включително с оглед процесуална икономия. Намира, че настоящото производство, като по-късно заведено, по аргумент на чл.126, ал.1 от ГПК, следва да се прекрати, а делото да се присъедини към висящото към този момент адм.дело № 1290/2019 г. по описа на АдмС-Хасково.

Водим от изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРИЛАГА към дело – служебно извършена справка в САС“Съдебно деловодство“-Административен съд Хасково.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 1326/2019 г. по описа на Административен съд - Хасково.

ПРИСЪЕДИНЯВА адм.дело № 1326/2019 г. по описа на Административен съд - Хасково, към адм.дело № 1290/2019 г. по описа на Административен съд Хасково, за съвместно разглеждане.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

ДЕЛОТО да се докладва незабавно за сведение на съдията-докладчик по адм.дело № 1290/2019 г. по описа на АдмС-Хасково.

Заседанието приключи в 10.10 часа.

Протоколът се изготви на 30.01.2020 година.

 

 

 

 

 

                                                        СЪДИЯ:                                                                              

 

 

                                              

            Секретар: