П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 23.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и трети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова……..………………………..……..…..

и  прокурора …………………………………..……………….…………….………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 951 по описа за 2019 година ….……..…………..... 

докладвано от съдия Ива Байнова…….…….…....…...……….……...…………………..

на именното повикване в 10.09 часа се явиха:……………………………………………

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.Д.К., уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява.

                        От същия е постъпила молба, с която моли да не бъде даван ход на делото, а същото да се отложи за друга дата по причина, че упълномощеният от него адвокат - адв Г.Г., е препятствана да се яви в днешното съдебно заседание, тъй като ползва отпуск поради пътуване в чужбина. Заявява, че няма правни познание и опит, за да се справи сам в процеса и държи на нейното участие по делото, което е голямо по обем, а няма възможност без юридически знания да прецени неговото съдържание и да предприеме адекватни процесуални действия, още повече, че предстои разпит на свидетел, който не е в състояние да проведе сам.

                        Молба за недаване ход на делото и отлагането му е постъпила и от пълномощника на жалбоподателя адв. Г., в която заявява, че към днешна дата се намира в отпуск, свързан с пътуване в чужбина  заради личен ангажимент, наложен от участие на сина ѝ Г. Г. в международен тенис турнир, като пътуването ѝ е неотложно. От друга страна заявява, че жалбоподателят държи на нейното участие в съдебните заседания, тъй като няма правни познания и опит да се защитава сам, поради което моли да не се дава ход на делото, а същото да се отложи за друга дата. Към молбата прилага удостоверение от Адвокатска колегия – Хасково, видно от което ползва платен годишен отпуск от 22.01.2020 г. до 31.01.2020 г. включително, както и самолетни билети и програма за посочения тенис турнир.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА Началник на РУ - Ивайловград към ОДМВР – Хасково, уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

                        СВИДЕТЕЛЯТ Г.Т.С., редовно призован, не се явява.

                        Съдът, като взе предвид молбите на жалбоподателя и неговият пълномощник, намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да се дава. Налице са уважителни причини за неявяването на адв. Г., а освен това от страна на жалбоподателя е налице изрично изявление, че държи на нейното участие в съдебното заседание. Наред с това по делото не се явява и призованият свидетел, а са постъпили и писмени доказателства по искане, направено от самия жалбоподател. Ето защо съдът намира, че с оглед гарантиране правото на защита на оспорващия, ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да се дава, а същото следва да се отложи за друга дата, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 19.03.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се призове свидетелят Г.Т.С..

                        Заседанието приключи в 10.13 часа.

                        Протоколът се изготви на 23.01.2020 година.

 

 

 

                                                                                                          СЪДИЯ:

 

 

 

 

                                                                                                          Секретар: