П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 23.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и трети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова……..………………………..……..…..

и  прокурора …………………………………..……………….…………….………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 525 по описа за 2015 година …….……..………….

докладвано от съдия Ива Байнова…….…….…....…...……….……...…………………...

на именното повикване в 11.30 часа се явиха:……………………………………………

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.А.Н., редовно призован, не се явява.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ЗАМ.- ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР на ДФ “ЗЕМЕДЕЛИЕ”, редовно призован, се представлява от ст. юриск. П., надлежно упълномощен.

                        ВЕЩОТО ЛИЦЕ Р.С.К., редовно призован, не се явява. 

                        Ст. юриск. П.  – Моля да бъде даден ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се постъпило от Министерство на земеделието, храните и горите писмо с вх. № 7420/29.11.2019 г., с което в изпълнение указанията на съда от предходно съдебно заседание се изпраща заверено копие от уведомление до жалбоподателя, във връзка с открита процедура за подаване на възражение срещу обхвата на проекта на специализиран слой  „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2014 г., ведно с обратна разписка за получаването му.

                        Ст. юриск. П. – Не възразяваме по приемането му като доказателство. Имаме допълнително доказателствено искане, а именно да бъде изискано за послужване по настоящото дело адм. дело № 8617/2015 г. по описа на ВАС, в което дело е била оспорена законосъобразността на постановената от министъра заповед, с която се определя обхвата на окончателния слой „Площи, допустими за подпомагане“ за 2014 г.

                        Съдът намира, че следва да приеме като доказателство по делото приложеното към писмо вх. 7420/29.11.2019 г. уведомление от Министерство на земеделието, храните и горите до М.А.Н. с изх. № 94-3253/29.05.2015 г., ведно с обратна разписка за получаването му.

                        Искането на пълномощника на ответника за прилагане на адм. дело № 8617/2015 г. по описа на ВАС следва да се остави без уважение, доколкото по настоящото дело е приложено постановеното по делото на ВАС решение, включително решенията по последващо образуваното адм. дело № 11588/2017 г. на тричленен състав на ВАС, както и решение по адм. дело № 5071/2019 г. на петчленен състав на ВАС, с което окончателно решение е оставено в сила решението на ВАС по адм. дело № 11588/2017 г., с предмет заповедта на Министъра на земеделието, храните и горите в частта ѝ касаеща одобряването на окончателния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2014 г., с която извън този слой са останали части от парцели, стопанисвани от жалбоподателя.

                        Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателство по делото приложеното към писмо вх. 7420/29.11.2019 г. уведомление от Министерство на земеделието, храните и горите до М.А.Н. с изх. № 94-3253/29.05.2015 г., ведно с обратна разписка за получаването му.

                        ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането за прилагане към настоящото дело на посоченото от пълномощника на ответника адм. дело № 8617/2015 г. по описа на ВАС.

                        Ст. юриск. П.  – Поддържаме доказателственото искане за изготвяне на заключение и затова моля да се даде възможност на вещото лице да изготви такова. Други искания на този етап нямаме.

                        Съдът като взе предвид, че по делото не е изготвено заключение по допуснатата съдебно-техническа експертиза, намира, че за правилното изясняване на делото от фактическа страна следва да се даде възможност на вещото лице, да изготви заключение по същата до датата на следващото съдебно заседание, поради което делото следва да се отложи за друга дата, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Р.С.К. да изготви заключение по допуснатата съдебно-техническа експертиза до датата на следващото съдебно заседание.

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 02.04.2020 г. от 11.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се призове вещото лице, като му се укаже, че заключението следва да бъде изготвено и представено по делото най-късно една седмица преди датата на следващото съдебно заседание.

                        Заседанието приключи в 11.37 часа.

                        Протоколът се изготви на 23.01.2020 година.

 

 

 

                                                                                                          СЪДИЯ: 

 

 

 

 

                                                                                                          Секретар: