П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 30.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на тридесети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                                   

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Валентина Радева-Ранчева

сложи за разглеждане адм. дело № 852 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян

на именното повикване 10:39 часа се явиха на второ четене:

 

ИЩЕЦЪТ Г.С.Г.-К., уведомена от предходното съдебно заседание, не се явява. За нея се явява адв. К., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ХАСКОВО, уведомени от предходното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, уведомени от предходното съдебно заседание, се представляват от прокурор Валентина Радева-Ранчева.

Адв. К.– Ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва молба с вх. № 7603 от 05.12.2019г. от ищеца, чрез неговия процесуален представител, с приложено към него писмено доказателство.

Докладва писмо с вх. № 7978 от 19.12.2019г. от ответника, с приложени към него писмени доказателства по опис.

Докладва молба с вх. № 7987 от 19.12.2019г. от ищеца, чрез неговия процесуален представител, с приложено към него писмено доказателство.

Адв. К.– Да се приемат представените писмени доказателства.

ПРОКУРОРЪТ – Да се приеме административната преписка и представените писмени материали от жалбоподателя.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото представените от ищеца писмени материали, депозирани в съда с молба с вх. № 7603 от 05.12.2019 г. и молба с вх. № 7987 от 19.12.2019 г., както и писмените доказателства, описани в придружително писмо на ответника с вх. № 7978 от 19.12.2019г., поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото представените от ищеца писмени материали, депозирани в съда с молба с вх. № 7603 от 05.12.2019 г. и молба с вх. № 7987 от 19.12.2019 г., а именно епикриза-етапна на Стоян Георгиев Кръстев и удостоверение за раждане на Г.С.Г., както и писмените доказателства, описани в придружително писмо на ответника с вх. № 7978 от 19.12.2019г. /от лист 40 до лист 44 от делото/.

Адв. К.– Нямам други доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ– Нямам други доказателствени искания. Намирам делото за изяснено.

Съдът като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на други доказателства намира, че делото е изяснено от фактическа страна, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. К.– Уважаема госпожо Председател, моля да уважите изцяло исковата претенция на моята доверителка. Смятам, че са налице основанията за ангажиране на отговорността на държавата, както за имуществени, така и за неимуществени вреди. Имуществените вреди смятам, че са доказани по безспорен и категоричен начин, както по основание, така и по размер. Претендираният размер за неимуществени вреди смятам, че изцяло съответства на принципа на справедливостта, с оглед периода, за който се отнася и с оглед характера на отменения административен акт. В горния смисъл ще Ви моля за решение. Ще моля да ни присъдите и разноските по делото и лихвата от момента на отмяна на административния акт.

ПРОКУРОРЪТ - Уважаема госпожо Председател, намирам исковата претенция за доказана по основание и размер и Ви предлагам да я уважите.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

            Заседанието приключи в 10:43 часа.

            Протоколът се изготви на 30.01.2020 година.

 

                                                                                        

 

 

 

СЪДИЯ:

                                                                                                                                            

 

 

 

Секретар: