П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 31.01.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на тридесет и първи януари две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

сложи за разглеждане адм. дело № 1243 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ П.Г.Я., Д.И.Т., Г.А.Г. и Ж.И.Ж., редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват. За тях се явява адв.П. с пълномощно, представено по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрк. В., редовно упълномощена с пълномощно, представено по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ „ММ Инженеринг“ ЕООД – Хасково, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват, не изпращат представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Б.Д.Р., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ К.М.К., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ К.Д.Ч. се установява, че в изпълнение указанията на съда, е изпратена повторно призовка и тъй като лицето не е намерено на известния адрес, е залепено уведомление/л.304 по делото/. Лицето към настоящия момент не се е явило, за да получи съответните документи.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ А.М.А., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.П.Д., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ М.Х.Б., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Х.К.К. се установява, че в изпълнение указанията на съда, на двата известни адреса са изпратени повторно призовки и тъй като лицето не е намерено, и на двата известни  адреса са залепени уведомления/л.306 и л.308 по делото/. Лицето към настоящия момент не се е явило, за да получи съответните документи.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ А.М.М., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ ЕАД „Енергоразпределение Юг“ – Пловдив, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват, не изпращат представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.С.Г., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.И.Ж. се установява, че в изпълнение указанията на съда, е изпратена повторно призовка и тъй като лицето не е намерено на известния адрес, е залепено уведомление/л.310 по делото/. Лицето към настоящия момент не се е явило, за да получи съответните документи.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ М.Д.К., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Г.Д.Т., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Т.Т.Ч., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.Д.К. се установява, че в изпълнение указанията на съда, е изпратена повторно призовка и тъй като лицето не е намерено на известния адрес, е залепено уведомление/л.312 по делото/. Лицето към настоящия момент не се е явило, за да получи съответните документи.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ А.М.Т., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ М.М.Т., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.Д.Х., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ В.Р.Б., редовно призован за днешното съдебно заседание с призовка, връчена по месторабота, не се явява, не изпраща представител.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.И.С., редовно призована, не се явява.

 

Съдът докладва: Постъпило е заявление вх.№771/30.01.2020г. от адв.П., пълномощник на жалбоподателите, с което взема становище по изготвеното заключение и прави доказателствено искане.

Съдът връчи копие от заявлението, на ответната страна, чрез явилия се в съдебно заседание представител.

Адв.П. – Поради нередовното призоваване на четирите лица, да не се дава ход на делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНОТО ЛИЦЕ Д.С.Г. – Моето мнение е да се гледа делото.

Юрк.В. – С оглед нередовното призоваване на четири от заинтересованите страни считам, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван, а делото да се отложи за друга дата.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден с оглед на четиримата нередовно призовани заинтересовани - К.Д.Ч., Х.К.К., Д.И.Ж. и Д.Д.К., за които към настоящия момент се установи, че не са се явили и не са получили съответните книжа. На основание чл.137, ал.5, изр. второ от АПК следва да бъде назначен особен представител, който да ги представлява в настоящото производство, като разноските за това следва да бъдат понесени от страна на жалбоподателите. С оглед фактическата и правна сложност на делото, както и обстоятелството, че ще бъдат представлявани четирима конституирани като заинтересовани лица по делото, съдът определя възнаграждение в размер на 700 /седемстотин/ лева, вносими в 7-дневен срок от днес от жалбоподателите по депозитната сметка на АдмС – Хасково. Възнаграждението е определено съобразно разпоредбата на чл.8, ал.2 от Наредба №1/09.07.2004г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения. Така мотивиран, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

НАЗНАЧАВА на основание чл.137, ал.5, изр. второ от АПК особен представител на заинтересованите лица К.Д.Ч., Х.К.К., Д.И.Ж. и Д.Д.К..

ОПРЕДЕЛЯ възнаграждение за особения представител 700/седемстотин/ лева, вносими по сметка на АдмС – Хасково, в 7-дневен срок от жалбоподателите.

Адв.П. – С оглед процесуална икономия моля в закрито заседание да се произнесете по направеното от мен искане за допълване на делото с доказателства, а именно: да се представи предходния план одобрен с Решение №737/28.11.2014г. на Общински съвет. Представям заявление да се допълни задачата на вещото лице с тези въпроси, тъй като така както е отговорено, не се дава отговор на основния въпрос.

Юрк.В. – По отношение на първото заявление, което съдът ми връчи днес, считам, че вещото лице е отговорило на тези въпроси, а и да не е - би могло в съдебно заседание да бъдат зададени. По отношение на второто заявление, което току що адв. П. представи, по въпрос №1 - считам, че въпросът е правен; по въпрос №2 – вещото лице е отговорило на този въпрос в заключението; по въпрос №3 – доста обширно в заключението този въпрос е обсъден, и по въпрос №4 – считам, че този въпрос също е правен и не е към вещото лице.

 Съдът намира, че към настоящия момент и с оглед недаване ход на делото, то не следва да се произнася по доказателствените искания на процесуалния представител на жалбоподателите, които са допълване на преписката и поставяне на допълнителна задача към вещото лице.

С оглед на изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА произнасянето си по направените доказателствени искания от процесуалния представител на жалбоподателите за следващо съдебно заседание при даване ход на делото.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 27.03.2020г. от 11.00 часа, за която дата страните са редовно уведомени от днес.

Да се призове вещото лице.

Заседанието приключи в 10.15 часа.

Протоколът се изготви на 31.01.2020 г.

 

 

 

 

 

Съдия:

 

 

 

 

Секретар: