П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 05.02.2020 година

 

Хасковският административен съд  …………….………......   в публично съдебно заседание на пети февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:     ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

Членове:     ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

 

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА ..……….....……………………………..……..…

и прокурора Цвета ПАЗАИТОВА ……...…….........………………....…………….………………..

сложи за разглеждане АНД(K) 1397 по описа за 2019 година  ................…………......……

докладвано от Председателя …………………………....…….……………………...………………..

На именното повикване в 10.18  часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ Л.Д.Б., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв.Е.А.Р., надлежно упълномощен, с писмено пълномощно, представено пред въззивния съд.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба Агенция „Пътна инфраструктура“ – София, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат представител.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - Хасково, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурор ПАЗАИТОВА.

АДВ.Р. – Моля да се даде ход на делото

ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото. 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се касационна жалба, ведно с приложената към същата съдебна практика.

ДОКЛАДВА и постъпил чрез Районен съд - Хасково, под вх.рег.№ 25074/16.12.2019 г. от гл.юрисконсулт Росица БЕЛЕВА, в качеството ѝ на процесуален представител на ответника Агенция „Пътна инфраструктура“ – София,  писмен отговор по касационната жалба.

АДВ.Р. – Поддържам касационната жалба. Нямам доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ – Допустима е касационната жалба. Нямам други доказателствени искания.

Като взе предвид, че от страните не се правят искания за събиране на други доказателства, съдът счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЛАГА за сведение към дело приложената към касационната жалба като съдебна практика – извадка от Единната система за публикуване на решения на съдилищата в България, на Решение № 40/28.02.2018г. на Административен съд – Стара Загора, постановено по к.а.н.дело № 4 по описа за 2018 г. на съда.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

АДВ.Р. – Уважаеми административни съдии, моля да отмените решението на първоинстанционния съд и постановите решение, с което да отмените изцяло Наказателното постановление, по подробно изложените в касационната жалба съображения, а в случай, че почитаемият съд не отмени обжалваното решение, то моля размерът на наложената глоба с Наказателното постановление да бъде намален, отново по подробно изложените в касационната жалба съображения.

Моля за срок, в който да Ви изложа по-подробни съображения в писмена защита.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни съдии, считам, че решението на Районен съд – Хасково, с което е изменено Наказателното постановление, е правилно и законосъобразно. Районният съд е изложил подробни мотиви и съображения за това, с оглед на което моля да потвърдите решението на Районен съд – Хасково.

АДВ.Р./реплика/ – Във връзка с твърдението, че районният съд е изложил подробни мотиви, считам, че районният съд всъщност не е обсъдил изобщо изложените от нас твърдения, а именно, че в случая се касае за установени стойности, които са в допустимите размери, съгласно чл.14, ал.3 от Наредба № 11 от 03.07.2001 г. за движение на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства.

СЪДЪТ дава възможност на пълномощника на жалбоподателя, в 3-дневен срок, считано от днес, да представи писмени бележки в подкрепа на защитната си теза и

ОБЯВИ, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.22 часа.

Протоколът се изготви на 05.02.2020 година.

 

 

 

 

                                                

          ПРЕДСЕДАТЕЛ:   

 

 

 

 

 

                                                            Секретар: