П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 30.01.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на тридесети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:        ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                Членове:       

 

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело №  396 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   

На именното повикване в 10.14 часа се явиха:

 

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ "ВЕТ - Братя Н." ООД, гр.Димитровград, редовно уведомени от предходното съдебно заседание, се явява Н.Г.Н., управител на дружеството-жалбоподател.

ЗА ОТВЕТНИКА по жалбата Зам.изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"-            София, редовно уведомен от предходното съдебно заседание, се явява ст.юрисконсулт Димитър П., надлежно упълномощен да го представлява, с представено по делото пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ инж.Р.С.К., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява.

Съдът докладва:

От вещото лице инж.Р.С.К., по е_mail на АдмС-Хасково, е постъпила писмена молба под вх.№ 587/23.01.2020 г., в която заявява, че поради лични ангажименти-грижи за болен член от семейството, е бил в невъзможност да работи ефективно и да изготви в срок възложената експертиза, като поради служебни ангажименти няма възможност и да се яви в днешното съдебно заседание, но заявява, че би могъл да изготви заключението по така назначената експертиза, в посочен срок. В подкрепа на твърденията си в молбата, прилага Епикриза от Клиника по неврохирургия на лицето С. Д. К., ведно с копие от личната му карта.

Н.Н. – Моля да не се дава ход на делото, тъй като няма постъпила експертиза.

ЮРК.П. Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Н.Н. – Държа на изготвянето на така назначената съдебна експертиза. Нямам други искания в днешното съдебно заседание, които да бъдат разгледани и нека изчакаме изготвянето на експертизата от вещото лице. Ответната страна трябваше да ни даде една от проверките, която ми е извършена и не ми е връчена, и те не носят такава, така че в това съдебно заседание няма как да разкрием част от истината поне.

ЮРК.П. – Считам, че следва да бъде дадена възможност на вещото лице да представи заключение по въпросите, които са допуснати. Моля делото да бъде отложено за друга дата, нямаме доказателствени искания и няма да представяме други такива.

Съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата, като се даде възможност на вещото лице да изготви и представи своевременно заключението си по назначената съдебно-техническа експертиза, и с оглед изявленията на страните, че нямат други доказателствени искания на този етап от производството

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА възможност на вещото лице инж.Р.С.К. от назначената по делото съдебно-техническа експертиза, да изготви заключение по поставената му задача.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 18.02.2020 година от 12.00 часа, за която дата страните по делото да се считат редовно уведомени. За следващото съдебно заседание да се призове вещото лице инж.Р.С.К., с указание, че заключението по назначената експертиза следва да бъде представено по делото, ведно със Справка-декларация по чл.23, ал.2 и чл.24, ал.2 от Наредба № 2/2015г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, най-късно в едноседмичен срок преди датата на насроченото заседание.

Заседанието приключи в 10.19 часа.

Протоколът се изготви на 30.01.2020 година.

 

                      

 

 

 

                                                                СЪДИЯ:

 

 

                                                         

 

                                                                Секретар: