П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 05.02.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на пети февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                                          Членове:  ПЕНКА КОСТОВА

                                                          РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА-ИВАНОВА

 

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и  прокурора Елеонора Иванова

сложи за разглеждане Адм.дело № 1323 по описа за 2019 година

докладвано от чл.-съдия Росица Чиркалева-Иванова

на именното повикване в 11:13 часа се явиха:

 

                        ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА ПРОКУРОР ПРИ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, уведомени от предходното съдебно заседание, се явява прокурорът Елеонора Иванова.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ПРОТЕСТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – МИНЕРАЛНИ БАНИ, уведомени от предходното съдебно заседание, се представляват от юрк. М., с пълномощно по делото.

ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Юрк. М. – Ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.                      

                        Юрк. М. – Госпожо Председател, заявявам, че все още няма решение на Общински съвет – Минерални бани. Към настоящия момент е насрочено Четвърто редовно заседание на Общински съвет – Минерални бани, във връзка с което Ви представям и моля да приемете Покана за свикване на заседание на общинския съвет, като т. 4 от дневния ред е за отменя на процесната наредба. С оглед на това Ви моля отново да отложите делото за да може да Ви представим влязло в сила решение на Общински съвет – Минерални бани, когато то бъде прието. Заявявам, че процесната наредба е приета на основание Решение № 96/2011 г. на МОСВ за предоставяне безвъзмездно за управление и ползване на находища за минерална вода, изключителна държавна собственост. В случай, че такова доказателство липсва по делото моля да ми дадете възможност да го представя за следващото съдебно заседание.

                        ПРОКУРОРЪТ – Не възразявам да бъде отложено делото за друга дата.

                        Съдът намира, че следва да приеме като доказателство по делото представената в днешното съдебно заседание от пълномощника на ответника Покана за свикване на заседание на Общински съвет -  Минерални бани.

Съдът намира, че приложената по делото административна преписка не е в цялост, доколкото няма приложено писмено доказателство, установяващо основанието, въз основа на което е приета оспорената наредба, а именно доказателство, че за 25-годишен срок управлението и ползването на находищата на минерална вода в Хасковски минерални бани е предоставено на Община Минерални бани, което по данни на процесуалния представител на ответника представлява решение на Министъра на околната среда и водите, но такова решение по преписката не е налично. В тази връзка съдът намира, че следва да даде възможност на ответника да окомплектова преписката в срок до следващото съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателство по делото представената в днешното съдебно заседание от пълномощника на ответника Покана за свикване на заседание на Общински съвет -  Минерални бани, с рег. индекс 643/31.01.2020 г.

                        ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника да окомплектова преписката в срок до следващото съдебно заседание, като приложи писмено доказателство, установяващо основанието, въз основа на което е приета оспорената наредба.

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 04.03.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени.

                        Заседанието приключи в 11:21 часа.

                        Протоколът се изготви на 05.02.2020 година.

 

 

 

 

                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:  

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: