П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 04.02.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на четвърти февруари две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане  адм.  дело № 901 по описа за 2018 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.А.В., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ Изпълнителен директор на Държавен фондЗемеделие”, гр.София, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от ст.юрк.Д. П. с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.А.В. – Да не се дава ход на делото, защото адвокатът ми е възпрепятстван, а аз държа на неговото явяване. Представям молба от адвоката с приложен болничен лист. Ще ги заверя. Също така при отсрочване на делото моля съдът да се съобрази със заетостта на адвоката ми на дати 02.03., 10.03.,17.03., 14.04., 05.05., 19.05.2020 г.

Юрк.П. – Считам, че не е налице пречка за даване ход на делото, доколкото в настоящото съдебно заседание се явява и самият жалбоподател, поради което считаме, че неявяването на адв.Т. не е пречка да бъде даден ход на делото.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. Видно от молбата на адв.Т. и приложения към нея болничен лист налице е обективна невъзможност на същата да присъства в днешното съдебно заседание. Действително в днешното съдебно заседание самият жалбоподател се явява лично, но с оглед да не бъде нарушено правото на защита на тази страна и фактът, че същият държи на личното явяване на адвоката си, съдът намира, че следва да бъде уважена молбата на оспорващата страна и  да бъде определена друга дата и час за разглеждане на делото. Ще следва да бъде указано на жалбоподателя, че за следващото съдебно заседание ще следва да организира защитата си по начин, който да позволява или личното му явяване, или с упълномощен защитник, а при нужда и да преупълномощи друг такъв, тъй като ново отлагане на делото на същото основание не е допустимо, а на друго основание делото може да бъде отложено само ако съдът прецени, че не е налице злоупотреба с право. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 24.03.2020 г. от 11:00 часа, за която дата и час страните да се считат редовно уведомени от днес.

УКАЗВА на жалбоподателя за следващото съдебно заседание да организира защитата си по начин, който да позволява личното му явяване или с процесуалния му представител или с друг преупълномощен от него такъв, доколкото ново отлагане на делото на същото основание не е допустимо, а на друго основание делото може да бъде отложено само ако съдът прецени, че не е налице злоупотреба с право.

Заседанието приключи в 11:08 часа.

Протоколът се изготви на 04.02.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: