П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 06.02.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на шести февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове: 

 

 

При участието на секретаря Дорета Атанасова……..………………………..……..…..

и  прокурора …………………………………..……………….…………….………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 127 по описа за 2019 година …...……..…………... 

докладвано от съдия Ива Байнова…….…….…....…...……….……...…………………...

на именното повикване в 10.05 часа се явиха:……………………………………………

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.Д.М., уведомен от предходното съдебно заседание, се явява лично и с адв. Ф., с пълномощно от преди.

                        ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща представител.

                        От пълномощника на същия – ст. юрисконсулт К., е постъпила молба, в която заявява, че не възразява по даване ход на делото. В случай, че постъпи съдебно-счетоводна експертиза, възразява по изслушването й, поради неспазване на срока за представянето й по делото. Към момента няма доказателствени искания. При направени такива от жалбоподателя и представени от последния доказателства, моли да му се даде възможност да изрази становище по тях и евентуално да ангажира доказателства, свързани с тях, в определен от съда срок. В случай, че на делото бъде даден ход по същество, моли за отхвърляне на жалбата. Претендира юрисконсултско възнаграждение и прави възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение.

                        ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.Г.В., редовно призован, не се явява. 

                        Адв. Ф. – Не са налице пречки за даване ход на делото.

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.Д.М. - Да се даде ход на делото, въпреки че вещото лице за пореден път не е изготвило заключение. През целия период делото беше при него, всичко му е копирано и дадено, и за него работихме цял ден, за да му предоставим всичко необходимо. Да му се даде още една възможност и ако не изпълни задачата си, да бъде заменено с друго вещо лице.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :    

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се молба от вещото лице, с която моли изслушването му да бъде отложено за друга дата по причина раждане на дете.

                        Адв. Ф. – С оглед изразеното становище от моя доверител, моля да се даде последна възможност на вещото лице да изготви заключение, като изрично му се укаже същото да бъде представено по делото най-малко в 7-дневен срок преди датата на съдебното заседание, за да не стане причина делото да се отложи заради това, че заключението не е представено в срок.

                        Съдът, като взе предвид становището на вещото лице и явилата се страна, и доколкото с оглед правилното изясняване на делото от фактическа страна е необходимо да бъде изслушано заключение по назначената експертиза, намира, че следва да даде възможност на вещото лице да изготви заключение до датата на следващото съдебно заседание, като изрично му укаже, че експертизата следва да бъде изготвена и представена в срок най-късно 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание. Следва също така вещото лице да се предупреди, че в случай на невъзможност да изготви заключение, да уведоми своевременно съда за това, с оглед възлагане на експертизата на друго вещо лице, предвид трикратното вече отлагане на настоящото дело по причина неизготвяне на заключение.

                        Водим от горното съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице да изготви заключение по назначената експертиза. 

                        УКАЗВА на вещото лице, че експертизата следва да бъде изготвена и представена по делото най-късно 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание.

                        ПРЕДУПРЕЖДАВА вещото лице, че в случай на невъзможност да изготви заключение в срок, своевременно да уведоми съда, като посочи уважителни причини за това, с оглед пристъпване към възлагане на експертизата на друго вещо лице.

                        Адв. Ф. – Нямаме други доказателствени искания на този етап от производството.

                        Съдът намира делото неизяснено от фактическа страна, поради което същото следва да се отложи за друга дата, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 05.03.2020 г. от 09.15 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се призове вещото лице, като в призовката му бъдат вписани указанията на съда.

                        Заседанието приключи в 10.16 часа.

                        Протоколът се изготви на 06.02.2020 година.

 

 

 

                                                                                              СЪДИЯ: 

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: